podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

am
am
0 29.12.2014 21:34:56

Iličić in Kurtić skupaj v Torino?

Na Apeninskem polotoku so vse glasnejše in vse bolj konkretne govorice o tem, da naj bi se Slovenca pri Fiorentini skupaj preselila v prestolnico Piemonta.

V ušesih še vedno odzvanjajo vesti, da je Josip Iličić zavrnil selitev v Torino, Atalanto in Udinese, kar sta za italijanske medije tako neposredno vpleteni kot njegov zastopnik zanikala. Posebej odločna sta bila na temo domnevne košarice Torinu, kar je že dajalo mislite, danes čez dan pa so se ti občutki le še krepili

Med omenjenimi tremi je Torino že tako ali tako pokazal največ zanimanja, in sicer je šlo le v njegovem primeru za ponudbe Fiorentini v zameno za Iličića, medtem ko je bilo v preostalih primerih obratno; Fiorentina je "zamrznjenega" slovenskega reprezentanta ponujala v zameno za želenega (Atalanti za Germana Denisa in Udineseju za Luisa Muriela) nogometaša.  

Torino je svoje zanimanje za enega najboljših slovenskih nogometašev ne glede na poročila o košarici še okrepil, menda predstavil nekaj novih ponudb in se med drugim tudi močno zagrel za možnost, da bi očitno ne tako nezainteresiranega (ton njegovih in zastopnikovih besed je Torinu vrata puščal najmanj priprta) Iličića prepričal s slovenskim paketom.


"Iličić in Kurtić bosta na koncu skupaj odšla v Torino in bosta za to ekipo predstavlja odlični okrepitvi," se je danes popoldne na twitterju oglasil eden od italijanskih novinarskih kolegov. Pozor, nikakor ne kdorkoli, Luca Calamai je namestnik glavnega in odgovornega urednika La Gazzette dello Sport, njegovo oglašanje nikoli ni kar tako in njiegove besede je treba vzeti skrajno resno. 

Še toliko resneje pa jih je treba vzeti, ker so v nadaljevanju in popoldneva in zvečer podobne informacije, pogledi, mnenja in celo zagotovila prišli tudi z nekaterih drugih naslovov. Po njih naj bi Torino v pogovorih s Fiorentino naredil vse za to, da bi našel način, na katerega bi Iličića pripeljal skupaj z njegovim dobrim prijateljem Jasminom Kurtićem, ki je v temno rdečem dresu že blestel kot posojen nogometaš Sassuola.

Tudi Kurtić se seveda ozira za novim klubom, oba z Iličićem sta že večkrat poudarjala, da je odnos med njima v vseh pogledih celo bratski in da si zelo rada delita slačilnico, domneven (in vse bolj verjeten) Torinov načrt pa je pri tem logičen, da bolj ne bi mogel biti. In ko smo ga preverili pri še nekaterih naših italijanskih virih, je bil splošni vtis, da bi bili tako kot Calamai na uresničitev pripravljeni staviti marsikaj.   

Članki iz rubrike