pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 14.05.2015 15:43:22

Bezjak se seli v soseščino

Roman Bezjak in pomočnik športnega direktorja pri Rijeki Ivan Mance
HNK Rijeka
Šestindvajsetletni reprezentančni napadalec Roman Bezjak je zamenjal delodajalca.

Nekdanji član Celja je Knežje mesto pred približno tremi leti zamenjal za Bolgarijo. Natančneje, za Ludogorec.

S slednjim se je takrat dogovoril za triletno sodelovanje, ki bi se tako iztekla konec junija.

V ekipi iz Razgrada je blestel predvsem v minuli sezoni, ko je na 51 tekmah zabil dvajset golov in prispeval še štiri podaje. Takrat se je zanj začelo zanimati nemalo evropskih klubov, med njimi tudi nekateri nemški prvoligaši. Vendar pa se mu pri Ludogorcu niso nameravali odreči, če že, bi za to zahtevali kar precej denarja.

V tej sezoni Bezjak ni ponovil predstav iz prejšnje, tako da je na tridesetih tekmah dosegel štiri zadetke in imel še dve podaji. Klub pa je vseeno na dobri poti, da še četrtič zapored osvoji naslov bolgarskega prvaka.

Čeprav so do konca tekmovanja ostale še tri tekme, je Bezjak že zapustil Razgrad in odšel na podpis pogodbe z novim delodajalcem.

roman bezjak
Profimedia

Odslej bo branil barve Rijeke, s katero je danes podpisal triletno pogodbo. Ekipi pa se bo pridružil na začetku priprav za naslednjo sezono.

"Začeli smo popolnjevati ekipo za naslednjo sezono, to želimo narediti načrtno in Roman Bezjak je postal prvi nogometaš, ki se nam je pridružil. Pravočasno smo se odzvali, glede na to, da je med sezonama zelo malo časa, mi pa želimo čim prej imeti vse igralce na kupu. Bezjaka spremljamo dalj časa in smo ga želeli pripeljati že pozimi. Ima izkušnje z igranjem v ligi Europa in ligi prvakov, prav tako gre za slovenskega reprezentanta. Verjamemo, da bo to veliki dobitek za našo ekipo," je povedal športni direktor Rijeke Srećko Juričić.

bezjak_8310 nm
Nikola Miljković

"Zelo sem vesel, ker sem prišel na Reko in se močno veselim novega izziva. Imel sem nekaj ponudb močnih klubov, ampak mislim, da je bilo za mojo prihodnost in družino najbolje, da se pridružim Rijeki in temu prekrasnemu projektu, o katerem govori širša regija," je ob podpisu pogodbe dejal šestkratni slovenski reprezentant, ki je na Reko prišel kot prost igralec brez odškodnine

Zanimivo je, da je pozimi v prijateljski tekmi med Ludogorcem in Rijeko prav Bezjak dosegel zadetek, ki je Bolgarom prinesel zmago z 2:1.

Bezjak je po Matiji ŠkarabotuMiralu Samardžiću in Goranu Cvijanoviću četrti slovenski nogometaš, ki bo v mandatu trenerja Matjaža Keka nosil dres Rijeke.

bezjak
vszi

Članki iz rubrike