902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

eč
0 07.06.2015 16:19:49

Liverpool na pomoč slovenskemu vratarju?

vszi
Kakšen status bo imel v naslednji sezoni slovenski čuvaj mreže Ažbe Jug?

Ko je pred dnevi postalo jasno, da bo Ažbe Jug kariero nadaljeval na Portugalskem, se je marsikdo zaskrbljeno vprašal, kaj ga tam dejansko čaka. Dejstvo je, da ima Sporting vratarja, ki je zacementiran med vratnicama, Rui Patricio je od leta 2006 dalje za zeleno-bele odigral že kar 320 tekem, zadnjih pet let je tudi portugalski reprezentant. Ob vratarju takšnega slovesa je resnično težko pričakovati, da bo Jug številka ena, toda morda se bo čez poletje vendarle zgodilo nekaj, kar bo Mariborčana potisnilo v ospredje.


Mediji na Otoku poročajo, da bi Rui Patricio v prihajajočem poletnem prestopnem roku odšel v Anglijo, govori se, da je zanimanje zanj pokazal sloviti Liverpool. Rdeči naj bi za kapetana Sportinga nudili kar okoli 15 milijonov evrov, s čemer bi vodstvo lizbonskega kluba zagotovo prepričali v prodajo. Vprašanje je seveda le, koliko je v teh govoricah resnice. Nenazadnje ima Liverpool kar nekaj dobrih vratarjev – številka ena je belgijski reprezentant Simon Mignolet, njegova zamenjava avstralski reprezentant Brad Jones. No, a hkrati drži, da je predvsem za Mignoletom vse prej kot navdušujoča sezona, zato govorice o vratarskih rošad na Anfieldu niti ne presenečajo.

Kakorkoli, če bo Rui Patricio zares zapustil Sporting, bo za Juga to vrhunska novica. Če bo ostal, pa bo pred njim sezona, v kateri se bo moral še kako dokazati, če bo želel postati prvi vratar svojega novega kluba, h kateremu se je preselil iz francoskega prvoligaša Bordeauxa.

Članki iz rubrike