volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 10.06.2015 11:32:03

Avstrijci slavijo Repa in Slovence (video)

skaustriaklagenfurt.at
Celovška Austria si je priigrala napredovanje v drugo avstrijsko ligo.

Austria Celovec je verjetno najbolj "slovenski" klub pri naših severnih sosedih. Ne samo zaradi zgodovine, ampak predvsem zato, ker ima v svojem moštvu kar pet Slovencev. Vsi štirje napadalci Austrie prihajajo iz države na sončne strani Alp - Patrik ElerArmend SprečoVedran VinkoAndraž Žurej -, Slovenec pa je tudi prvi zvezdnik ekipe. 

Najboljši nogometaš Austrie je namreč nekdanji up Celja in najdražji nakup Maribora vseh časov, Rajko Rep, ki je bil eden najzaslužnejših, da je vijoličastim uspel velik met v letošnji sezoni, da so se uvrstili v drugo ligo. V dodatnih kvalifikacijah za drugo ligo se je Austria pomerila s Parndorfom. Na prvi tekmi je Parndorf na domači tekmi slavil z 2:1, edini zadetek (ogledate si ga lahko v videoposnetku spodaj) za Austrio pa je z odlično reakcijo dosegel prav Rajko Rep. 

Na povratni tekmi je Austria po rednem delu vodila z 2:1, vodilni zadetek je zabil Slovenec Patrik Eler, v 83. minuti je za Parndorf izenačil Sascha Steinacher, v 85. minuti pa je za 2:1 zadel Christian Prawda


V podaljšku je Austria zabila še dva zadetka, najprej je zadel Hrvat Marko Dušak - ob vratarju Filipu Dmitroviću, Srbu - še en nogometaš, ki prihaja iz bivše skupne države -, zadnji žebelj v krsto Parndorfa pa je zabil Rajko Rep. 

V priloženih videoposnetkih si lahko ogledate najlepše poteze iz prve tekme in slavje po uvrstitvi v drugo ligo na povratni tekmi. 

Članki iz rubrike