zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

eč
0 03.11.2015 10:29:14

Erminu Šiljaku v Bolgariji gori pod nogami: Igra, v kateri ni ničesar

vszi
Koliko časa bo nekdanji slovenski reprezentant Ermin Šiljak še trener bolgarskega prvoligaša Boteva?

Ni veliko slovenskih strokovnjakov, ki službujejo na tujem, kaj kmalu pa se lahko zgodi, da se bo njihovo število še zmanjšalo. Erminu Šiljaku, ki je pred kratkim odšel v Bolgarijo, gre namreč vse prej kot po načrtih.

Ko je Ljubljančan ob koncu julija prevzel ekipo Boteva, se temu marsikdo ni mogel načuditi; bržčas je bil celo nekdanji reprezentant presenečen, ker so se v Plovdivu spomnili nanj. No, ponudbo je pričakovano prevzel in se lotil svoje druge trenerske pustolovščine – pred tem je vodil le ljubljansko Olimpijo. Čeprav je prevzel ekipo, ki je zadnjo tekmo pred njegovim prihodom izgubila s pol ducata prejetih zadetkov, mu je šlo sprva dobro od rok. Na prvih šestih tekmah je moral tekmecem premoč priznati le enkrat, s tremi zmagami je Botev iz nevarnih spravil v precej mirnejše vode.

Ker je napredoval tudi v pokalu, so bili navijači zadovoljni in predvsem mirni. Toda nadaljevanje bilo manj prepričljivo. Na zadnjih petih obračunih je tako slavil le enkrat, izgubil mestni derbi z Lokomotivom in izpadel iz pokala, kjer je bil zanj usoden celo drugoligaš Sozopol. V petek je moral Botev premoč priznati še sofijski Slavii in dan kasneje so ga številni bolgarski mediji začeli obstreljevati z vsemi topovi.

ŠTIRJE NA STRANSKEM TIRU
"Botev je pod Šiljakovim vodstvom porazen. V igri ni nobene ideje, vneme, želje, ničesar. So pa sramotni porazi in niz slabih predstav," je bil kritičen Ivo Atanasov, novinar spletne strani PlovdivLive, in nadaljeval: "Šiljak je izgubil tudi nadzor v garderobi. Lastni nogometaši ga ne poslušajo … Ko je učitelj šibak, je logično, da so šibki tudi učenci. In ko študentje dosegajo slabe rezultate, je prav tako logično, da se zamenja trenerja. Oziroma bi moral oditi kar sam. Zato dovolj sramote!"

Kot da skromni rezultati ne bi bili dovolj, naj bi Šiljak pred tekmo s Slavio postregel še s potezo, s katero ni ravno navdušil. Iz ekipe naj bi namreč odstranil njene štiri pomembne člane – Jordana Hristova, Mariana Ognjanova, Plamna Nikolova in Joela Tshibambo. Prvi trije so bili pred tem bolj ali manj ves čas prisotni v udarni enajsterici, Tshibamba je igral manj, nobenega pa na zadnji tekmi ni bilo niti na klopi. "Odločitev o odstranitvi četverice je bila trenerjeva. Vprašajte njega, zakaj je to storil," je dejal športni direktor Boteva Georgi Markov, Šiljak pa je ponudil drugačno pojasnilo: "Vsi skupaj v klubu smo se odločili, da moramo nekaj spremeniti. In tudi smo. Odločitev ni bila zgolj moja, ni bila zgolj od strokovnega štaba, sprejeli smo jo vsi skupaj."

SEVEDA ŽELI OSTATI
Kakorkoli, Šiljak za zdaj ostaja v sedlu. "Ima pogodbo. Za zdaj ostaja," pravi Markov, 42-letni Šiljak pa dejansko upa, da bo Botev vodil tudi po novem letu, čeprav je ob prihodu v Bolgarijo podpisal zgolj polletno pogodbo in čeprav se zaradi zgoraj zapisanega zdi težko verjetno, da ga bodo želeli zadržati. "V Botev sem prišel, ko se je sezona že začela. Nisem poznal ekipe, tudi prestopov nisem izvedel jaz. Prišel sem v želji, da bi dal vse od sebe. In da, seveda želim ostati. Sem profesionalec, rad bi ostal," je odločno poudaril Šiljak.

ermin siljak
vszi

Članki iz rubrike