Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 02.11.2015 18:13:46

Samir Handanović navdušuje: Razlog, da je slabo videti dobro

Reuters
Še kako nas lahko veseli, da je Samir Handanović pred tekmama z Ukrajino v vse boljši formi.

Imamo občutek, da se ponavljamo kot stara plošča, ko pišemo o Samirju Handanoviću. A to je ponavljanje, ki prija. Slovenski reprezentančni vratar namreč še naprej blesti, da je pred hitro prihajajočima tekmama z Ukrajino v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 v izjemni formi, pa je vnovič potrdil v soboto.

Skorajda neverjetno je, da ima Inter po enajstih odigranih tekmah v italijanskem prvenstvu na računu enako število točk kot vodilna Fiorentina. Glede na to, kako igra zasedba Roberta Mancinija, bi si precej bolj zaslužila mesto nekje na sredini lestvice. Nogometaši v črno-modrih dresih igrajo neprepričljivo, mirne vesti bi lahko rekli, da celo slabo. Na trenutke kar zelo slabo. Ob tem so neučinkoviti, v njihovi igri ni ne glave ne repa.

ODLOČIL JE TEKMO
Toda kako je potem sploh možno, da so povsem pri vrhu razpredelnice? Preprosto – zaradi Samirja Handanovića. Izkušeni Ljubljančan navdušuje iz kroga v krog, na zadnjih dveh tekmah je postregel z obrambami, ki jemljejo sapo. Med tednom je na gostovanju pri Bologni v zadnjih sekundah obračuna preprečil izenačenje, potem ko je žogo čez prečko odbil po strelu tekmeca z nekaj metrov, na sobotnem derbiju z Romo, ki se prav tako spogleduje s scudettom, pa je bil z naskokom najboljši igralec obračuna. La Gazzetta dello Sport mu je namenila celo oceno osem, še nekaj dni pa se bodo ljudje po vsem svetu čudili akciji, v kateri se je kar štirikrat (!) znašel na resni preizkušnji, a je prav tolikokrat uspešno posredoval in poskrbel, da je trener gostov Rudi Garcia z roba igrišča z nejevero v očeh opazoval, kaj se dogaja na zelenici.



"Izgubili smo nezasluženo. Pred vrati Interja bi morali biti bolj neusmiljeni, Inter pa je imel v vratih še Handanovića, ki je branil izvrstno in odločil tekmo. Bil je igralec tekme," je po tekmi priznal francoski strokovnjak, svoji hobotnici iz Slovenije pa se ni pozabil zahvaliti niti Mancini: "Handanović je odličen vratar. Izkazal se je z nekaterimi čudežnimi posredovanji. Srečen sem zanj. Naredil je tisto, kar morajo narediti vratarji, podobno kot na tekmi v Bologni." Mancini je sicer pred tekmo presenetil s tem, da je na klop posadil udarnega napadalca Interja Maura Icardija. Slednji se je do zdaj zdel nezamenljiv v prvi enajsterici, Mancini pa je pojasnil, da ni igral zaradi "taktičnih razlogov". A s tem ni prav nič utišal govoric, ki pravijo, da se je dvojec pred kratkim ostro sporekel.

NIHČE JIH NI DOBIL MANJ
Toda vrnimo se raje k Handanoviću. Sarma je še sedmič v tej sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno, glede na to, da je za italijanskimi prvoligaši šele enajst krogov, pa je to naravnost osupljiv podatek. Za primerjavo: Handanović je v celotni pretekli sezoni odigral enajst tekem brez prejetega zadetka, zdaj je že pri številki sedem. V tem tekmovalnem letu nihče v serie A ni uspešnejši od 31-letnika; tudi po njegovi zaslugi je Inter med vsemi dvajsetimi prvoligaši prejel najmanj golov (sedem).

Da je Handanović res ključen za svoj klub, vsekakor govori tudi podatek, da je Inter do šestih od svojih sedmih zmag prišel z rezultatom 1:0! Skupno so nerazzurri zabili le enajst golov, kar jih uvršča med najmanj učinkovite italijanske prvoligaše. No, ampak ko imaš v golu tako dobrega vratarja, je možno prav vse. Tudi to, da si pravzaprav povsem na vrhu, čeprav igraš občutno preslabo za to.

063-2-samir handanovic re
Reuters

Članki iz rubrike