901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

lp
lp
0 23.07.2016 16:42:07

Kje je Gregor Balažić?

Arsen Perić
Kje je Gregor Balažic? Tako so zapisali v srbskih medijih, saj slovenskega obrambnega nogometaša na dveh evropskih tekmah ni bilo ne v prvi postavi ne na rezervni klopi Partizana. In to kljub temu, da je bil skozi vso pripravljalno obdobje v ospredju.

Trener Ivan Tomić je med pripravami uigraval dvojec osrednjih branilcev, Gregorja Balažica in nogometaša iz Slonokoščene obale Cedrica Gogouo. Bilo je videti, da ima Prekmurec zagotovljeno mesto v udarni zasedbi črno-belih.

Potem pa sta prišli prvi tekmi v kvalifikacijah za nastop v ligi Europa, Balažica pa ni bilo na spregled. V dvoboju s poljskim Zaglebiem ga ni bilo na prvi tekmi v Beogradu in ni ga bilo na seznamu potnikov, ki so se vkrcali na letalo za Poljsko. Bilo je tako nenavadno, da so novinarji začeli postavljati vprašanja.

Na mesto Balažica je Tomić postavil mladega, vendar neizkušenega 18-letnega Nikolo Milenkovića, ki je pred tem redko zaigral v domačem prvenstvu, na evropskih tekmah pa še nikoli ni sedel niti na klopi za rezervne igralce. Mimogrede, Partizan je z 0:0 v Beogradu in 0:1 v Lubinu zapustil evropsko tekmovanje.



Kako je mogoče, da nogometaš, ki je bil med pripravami eden najbolj standardnih članov udarne enajsterice, kar preko noči izgine iz kadra? Je morda pristal na stranskem tiru, ker ni želel podaljšati pogodbe, ki se mu izteče decembra? To bi bilo do neke mere logično, vendar 28-letni občasni slovenski reprezentant je takšno razlago ovrgel: "Ni res, da sem zavrnil podpis nove pogodbe. Nihče iz klube se z menoj o tem ni pogovarjal."

"Trener mi je med pripravami dejal, da je zelo zadovoljen z mojo pripravljenostjo in da resno računa na mene. To je bilo vse," je še dejal Balažic, ki je nad vsem tem presenečen in niti približno ne ve, kaj se pravzaprav dogaja.

Balažic je večkrat poudaril, da je povsem saniral težko poškodbo kolena, ki ga je za več mesecev oddaljila iz igrišča. Pred začetkom nove sezone je bil v dobri formi in pripravljen pomagati svojim soigralcem.

Članki iz rubrike