stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
4 03.03.2017 11:19:47

Morajo Koprčani trepetati? Kmalu o usodi več kot milijona evrov!

Grega Wernig
V začetku prihodnjega tedna sestanek, ki bi utegnil pomembno vplivati na prihodnost prvoligaša z Obale.

Med odštevanjem ur do začetka nadaljevanja prvenstva na slovenskem prvoligaškem prizorišču je v javnosti odmevala informacija, da koprskega prvoligaša pesti nova težava in da je ostal brez glavnega pokrovitelja. Uprava Luke Koper se je po teh navedbah odločila predčasno prekiniti petletno pogodbo, ki je bila podpisana do 2018. S pojasnilom, ki so ga razkrile Primorske novice, da so se za takšen korak odločili, ker je bil njihov sponzorski denar namenjen razvoju koprskega nogometa in s tem dvigu ugleda Luke, ne pa plačevanju dolgov društva FC Koper upnikom.

Kozlički bi morali v tem mesecu  iz Luke dobiti naslednje nakazilo, a tega potemtakem ne bo. Oziroma naj ga ne bi bilo, znesek je vse prej kot zanemarljiv. Gre za 550 tisoč evrov in če ob tem upoštevamo, da pogodba podpisana do konca prihodnjega leta, je torej v igri še 1,100.000 evrov.

Na Bonifiki  so prepričani, da bodo finančne injekcije deležni tudi v prihodnje. In da bodo z upravo Luke nastale nejasnosti zgladili. "Luka hoče zaščititi svoje interese, mi seveda svoje. Pogodbe ne kršimo in z upravo že imamo dogovorjen sestanek. Dobili se bomo v ponedeljek, 6. marca," je razkril predsednik Kopra Valter Valenčič in poudaril: "Prepričan sem, da bomo sodelovanje nadaljevali. Ker drugače ne more biti. Res ne more biti. Iz preprostega razloga, ker ne kršimo ničesar. Vse skupaj je celo malce absurdno, saj je dejstvo, da se borimo ravno za tisto, kar Luka navaja kot razloge za umik. Še enkrat bom zatrdil. Aktualna poravnava za poravnavo dolgov ni namenila niti evra sponzorskega denarja. Niti enega evra."

Članki iz rubrike