sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 20.05.2015 08:30:04

Verbič: Črnigoj! Črnigoj: Verbič!

Grega Wernig
Kdo je najbolj nevaren mož pri tekmecu, se je glasilo eno izmed vprašanj na ponedeljkovi novinarski konferenci pred finalom pokala med Koprom in Celjem. Namenjeno je bilo obema nogometašema, koprskemu Domnu Črnigoju in celjskemu Benjaminu Verbiču, ki z odgovoroma nista presenetila.

"Vemo in stoodstotno smo prepričani o tem, da je njihova največja nevarnost Verba. Ne bomo si lagali, njihova ekipa je mlada, željna igre, nevarni so tudi iz hitrih protinapadov, ampak največja nevarnost je vsekakor Verbič," je najprej svojemu kolegu na levi polaskal Domen Črnigoj, 21-letni napadalni vezist Celja mu je pohvalo vrnil: "Koper je ekipa, ki se zna zelo dobro braniti, ampak kljub temu ima določene posameznike, ki lahko v vsakem trenutku pobegnejo. Mislim, da je tu najbolj nevaren Domen."


Verbič se je nato še malce pošalil. "Morava malo pohvaliti drug drugega, če sva že oba tukaj," je dejal z nasmeškom na obrazu, nato pa bolj resno nadaljeval: "Mi se poskušamo čim manj obremenjevati z nasprotniki, igrati svojo igro. Sicer bomo pazili, da nam kdo ne pobegne, a predvsem bomo osredotočeni na nas."

Ne bomo si lagali, njihova ekipa je mlada, željna igre, nevarni so tudi iz hitrih protinapadov, ampak največja nevarnost je vsekakor Verbič.
Domen Črnigoj

Oba mladeniča bosta danes pod še posebnim drobnogledom. Za Benjamina Verbiča bo finalni obračun s Koprom zadnja tekma, ki jo bo odigral v celjskem dresu, utegne pa se zgoditi, da bo delodajalca po koncu sezone zamenjal tudi 19-letni Črnigoj. "To bo verjetno kar moja zadnja tekma za Celje. Vsak igralec si želi oditi iz svojega matičnega kluba z lovoriko. Vse bomo naredili za to, tudi jaz bom dal vse od sebe, da bi mi uspel veliki met. Tukaj je bila res ena lepa zgodba, in če bi jo zaključil z lovoriko, bi bilo zares odlično," je na tiskovni konferenci razkril Verbič, ki je že dvakrat igral v finalu pokala, a obakrat izgubil, in dodal: "Danci so izrazili željo, da končam malo prej. Po vsaki tekmi me pokličejo, ali sem se mogoče poškodoval. Za zdaj sem še v redu, odigral bom še to tekmo proti Kopru in to je to."

domen crnigoj
Grega Wernig

Vezist Kopra je bil glede svoje prihodnosti nekoliko bolj skrivnosten, a iz njegovih besed so mnogi razbrali, da si želi po koncu sezone zapustiti rodno Primorsko in si nov izziv poiskati drugje. Ni skrivnost, da so Črnigoja v preteklosti že povezovali s prestopom v Italijo in Nemčijo, želeli naj bi si ga tudi pri vijoličastih.

Potrudil se bom, da to pozornost, ki mi jo Koprčani namenjajo, tudi upravičim in odigram dobro tekmo ter pomagam svoji ekipi do naslova.
Benjamin Verbič

"Tako bom rekel … ne vem. Ponudbe so, ampak trenutno sploh ne razmišljam o tem. Razmišljam o sredinem pokalu, mislim, da mi ena dobra predstava in zmaga naše ekipe lahko prineseta dober prestop in da bo na koncu vse tako, kot mora biti," o svoji prihodnosti ni želel preveč razglabljati dragulj kanarčkov, ki je v prejšnjih dveh sezonah dvakrat osvojil mladinski pokal – obakrat proti Mariboru, v prejšnji sezoni se je vpisal celo med strelce –, tokrat pa želi vse skupaj ponoviti še s članskim moštvom: "Ravno o tem sem se pogovarjal s trenerjem. Dve leti zapored sem bil v finalu mladinskega pokala, dve leti zapored osvojil lovoriko in upam, da bo tudi tretjič tako. To je moja velika želja. Že od mladih nog sem si želel zaigrati v prvi ekipi Kopra in ta želja se mi je že uresničila, moja druga želja pa je, da s Koprom osvojim ali ligo ali pokal, tako da plujem svojim sanjam naproti."

924-5-verbic OBREZ gw
Grega Wernig

Koper je ekipa, ki se zna zelo dobro braniti, ampak kljub temu ima določene posameznike, ki lahko v vsakem trenutku pobegnejo. Mislim, da je tu najbolj nevaren Domen.
Benjamin Verbič

Za obema mladeničema je sicer zelo različna sezona. Medtem ko Domen Črnigoj ni preveč blestel – tako kot pravzaprav celotna ekipa Kopra ne –, v svoji statistiki ima zapisan en zadetek in štiri asistence, je Benjamin Verbič eksplodiral, dosegel 15 zadetkov, s čimer je drugi strelec lige, in dodal še 10 podaj, s čimer je prvi asistent prvenstva. Njegove dobre igre so mu najprej prinesle vpoklic v slovensko člansko reprezentanco – debitiral je na prijateljski tekmi proti Katarju –, potem prestop k danskemu velikanu Københavnu, nazadnje pa še nagradi za najboljšega nogometaša in mladega nogometaša v letošnji sezoni prve lige po izboru Spinsa.

Tudi danes bo brez dvoma največje orožje mlade ekipe Celja, trener Kopra Rodolfo Vanoli pa bo zagotovo poskušal skovati taktičen načrt, s katerim bi kar najbolje ustavil mladega Štajerca. "Seveda je velika čast, kadar te nasprotniki označijo kot najnevarnejšega nogometaša v nasprotni ekipi. Potrudil se bom, da to pozornost, ki mi jo Koprčani namenjajo, tudi upravičim in odigram dobro tekmo ter pomagam svoji ekipi do naslova. Kar zadeva nekakšne taktične prijeme, ki jih bodo morda Primorci uporabili na meni, pa se z njimi ne obremenjujem preveč. Poskušal bom igrati tako, kot sem že vso sezono, in upam, da bo to dovolj, da se bom po dveh izgubljenih finalih uspel končno veseliti pokalnega naslova," pred finalom ostaja miren in samozavesten Verbič, ki se bo torej od Celja poskušal posloviti z lovoriko. Prav mogoče pa je, da podobno razmišlja in enako taktiko kuje na drugi strani tudi Črnigoj.

Članki iz rubrike