sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 20.05.2015 15:43:15

Bonifika Franja

Nikola Miljković
Ne glede na razplet drevišnjega obračuna se bodo morali na Bonifiki kmalu posvetiti temeljiti analizi. Zelo temeljiti. Morali bodo poiskati odgovor na vznemirljivo vprašanje, zakaj so poškodbe v tej sezoni stalni spremljevalec njihove ekipe, kar seveda vpliva na kakovostno izvedbo na igrišču ter posledično na rezultate.

Težav je res veliko. Preveč. Že pred časom je bilo sezone konec za Anteja Tomića, Seada Hadžibulića in Nenada Srečkovića, v pričakovanju finala se je vse skupaj le še stopnjevalo. Rodolfo Vanoli, klubsko vodstvo in še marsikdo v taboru kanarčkov nimajo mirnega spanca.


"Težko je razumeti, kaj se nam dogaja, vendar hkrati še vedno verjamem, da bomo na koncu nagrajeni s pokalno lovoriko. Kljub vsem težavam ekipi popolnoma zaupam in vem, da je tega sposobna. Prav tako kot mi je popolnoma jasno, da nas čaka peklensko zahtevna naloga," pravi predsednik Ante Guberac.

Težko je razumeti, kaj se nam dogaja, vendar hkrati še vedno verjamem, da bomo na koncu nagrajeni s pokalno lovoriko. Kljub vsem težavam ekipi popolnoma zaupam in vem, da je tega sposobna. 
ANTE GUBERAC

Kakšna zasedba se bo grofom postavila po robu, bo bržčas znano šele dobro uro pred začetkom tekme. Poleg že omenjenih odsotnih je jasno, da na igrišču gotovo ne bo Lea Štulca, ki si je poškodoval meniskus, nastopi kar štirih igralcev so vprašljivi. Najmanj možnosti ima menda Vasja Simčić, ki jo je skupil na gostovanju ob Kamniški Bistrici, zaradi vnete ahilove tetive tudi obeti za Denisa Šmeja niso najboljši, več upanja imata Matej Palčič in Mitja Lotrič.

"Zdravniška služba je v nenehnem pogonu in se trudi po najboljših močeh. Če se malce pošalim, je videti, kot bi bili v bolnišnici Franja. Imamo Bonifiko Franjo," se je nasmehnil športni direktor Matej Mavrič in nato v resnem tonu pristavil: "Toda jokali ne bomo, naš namen ne glede na vse ostaja nespremenjen."

Nobenega dvoma ni o tem, da je želja igralcev ogromna in da bodo pripravljeni marsikaj potrpeti, ampak prevelika vnema kakopak predstavlja tudi precejšnje tveganje. Ker bi bil lahko Rodolfo Vanoli morda prisiljen v kakšno zgodnjo menjavo, morda dve, kar bi seveda omejilo taktične različice italijanskega strokovnjaka in vplivalo na želeni ritem.

BREZ ENEGA ALI TREH?
Na nasprotni strani brez težav niso niti Celjani, ki so se bili že pred kar nekaj časa prisiljeni sprijazniti, da bodo sezono končali brez Marka Krajcerja, na sobotnem gostovanju v Stožicah sta morala predčasno z igrišča Matic Kotnik in Blaž Vrhovec. Koroški vratar je z glavo trčil v vratnico, kapetan je znova občutil bolečino v stegenski mišici, iz Arene Petrol pa sporočajo, da drevi soigralcem bržčas ne bosta mogla pomagati.

Članki iz rubrike