boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 04.11.2015 20:27:14

Pokalni četrtfinale: Srhljivka za domžalsko slavje

Grega Wernig
Znan je še zadnji polfinalist Pokala Slovenije, Celjanom, Mariborčanom in Zavrčanom so se pridružili še Domžalčani, ki so sinoči slavili po drami na Bonifiki in branilce naslova zaradi več doseženih golov v gosteh (skupni izid 2:2) izločili iz nadaljnjega tekmovanja. Polfinalne preizkušnje bodo 13. in 20. aprila prihodnje leto.

Za Domžalčane se je dvoboj na Bonifiki začel sanjsko, prednost kanarčkov s prve tekme so izničili že v tretji minuti. Matic Črnic je sprejel žogo približno 20 metrov od vrat in nato s prefinjenim strelom z desnico zadel levi zgornji kot nemočnega Kristijana Kahline.

Mariborčan v moštvu dvakratnih prvakov si za dosežen zadetek zasluži vse pohvale, razkril je svoje sposobnosti, zato pa si hudo grajo zaslužijo domači nogometaši, ki so mu omogočili, da je brez težav sprejel žogo, nakar je imel še dovolj časa, da se je pripravil na mojstrovino.

BREZ KOPRSKEGA ODGOVORA
Bilo je opazno, da gostitelji v dvoboj niso vstopili na želeni način, po zgodnjem zaostanku pa je bilo vse skupaj še slabše. Varovanci trenerja Slavka Matića so bili nezbrani, privoščili so si preveč napak, igra jim nikakor ni stekla.

Takšni se po prejetem golu kakopak niso mogli odzvati na pravšnji način. Gostje so s precejšnjo lahkoto nadzirali potek dogodkov in zdelo se je, da bi lahko le s kančkom več odločnosti zadeli še drugič, toda pretiranega tveganja si vendarle niso želeli privoščiti.

Koprčani so prvič zapretili šele v 20. minuti, ko je v kazenski prostor prodrl Josip Ivančić, a so gostje nevarnost odpravili, kmalu zatem je s strelom z razdalje poskusil Leo Ščulac, vendar se Nejc Vidmar ni pustil presenetiti.

In to je bilo v glavnem vse, kar so Koprčani prikazali v prvem polčasu, gledalci so bili upravičeno nezadovoljni, kritik s tribun je bilo več kot dovolj. Na drugi strani tudi Domžalčani niso vztrajali pri ritmu z začetka dvoboja, toda namen so dosegli, na odmor so se odpravili s prednostjo.


BLAŽIČ V LASTNO MREŽO 
Slavko Matić je za drugi polčas aktiviral Jako Štromajerja, kar se mu je nemudoma obrestovalo. Že v drugi minuti nadaljevanja. Po podaji Mitje Lotriča v kazenski prostor je gorenjski napadalec na prvi vratnici podaljšal žogo v sredino, kjer jo je iz neposredne bližine ob padcu v lastno mrežo potisnil nekdanji Koprčan Miha Blažič, ki je poskušal ovirati Josipa Ivančića.

Bilo je jasno, da podaljška ne bo, hkrati so aktualni pokalni zmagovalci razumljivo dobili nekaj prepotrebne energije. Dogajanje je postalo živahnejše, gostitelji so začutili priložnost, da bi lahko zadeli še drugič in razblinili dvome o potniku v polfinale, a kmalu so se znova začeli buditi tudi nogometaši Luke Elsnerja.

Ter ogrožati Kristijana Kahlino. Po poskusu Dejana Trajkovskega je Damir Hadžić žogo izbil pred golovo črto, v 68. minuti je z roba kazenskega prostora odlično sprožil Slobodan Vuk, veselje pa mu je preprečil prečnik; nevaren je bil tudi strel Benjamina Morela.

NISO OBUPALI
Končnica je bila napeta, Jan Andrejašič in soigralci so naposled dočakali tudi pomoč s tribun, ki so jo še kako potrebovali. Domžalčani so namreč vse sile usmerili v napad, kaj drugega jim niti ni preostalo. Niso obupali. V zaključkih akcij jim je zmanjkalo malce več natančnosti, v zadnjih minutah je 33-letni strokovnjak na gostujoči klopi v konico napada poslal tudi visokega Darka Zeca.

In dosegel namen. V tretji minuti sodniškega dodatka! Po dolgi podaji Nejca Vidmarja na domačo polovico igrišča je namreč isti igralec podaljšal žogo še bližje koprskim vratom, kjer se je odlično odzval Benjamin Morel, ki je unovčil neodločnost Kristijana Kahline in ga ugnal z lob udarcem. Za eksplozijo domžalskega navdušenja, za uvrstitev v polfinale in za še večje koprsko razočaranje.

Drži, gostje so napredovali z veliko sreče, toda obenem je treba priznati, da so varovanci Luke Elsnerja prikazali več, pustili so boljši vtis, njihovemu uspehu nikakor ne gre oporekati.

Značke: nogomet, koper, domžale

Članki iz rubrike