sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 16.02.2015 16:06:20

Pa ne, da je kriva ljubezen?!

Reuters
Le kaj se dogaja s Cristianom Ronaldo, ki po osvojeni zlati žogi in slovesu od dolgoletnega dekleta nikakor ne najde več prave forme? Pa ne, da je kriva ljubezen?!

Če sodite med tiste nesrečneže, ki jih je nekoč zapustilo dekle, za katero so bili prepričani, da se bodo z njo poročili, da jim bo rodila dva sina in hčerko ter da se bodo z njo postarali in zadnja leta svojega življenja v njeni družbi preživeli v idilični hiški na robu gozda, potem veste, kako zahtevni so tedni, morda celo meseci celjenja. Ko se po svetu vlečete kot megla čez Ljubljano na novembrski dan, ko vas izpred televizijskega ekrana (na tem najraje gledate kakšen osladen film, da se lahko še toliko bolj smilite samemu sebi) ne zvabijo niti prijatelji s povabilom na pivo in ko bi najraje kar prespali svoje življenje. Da, strto srce je hudič. Za vse. Tudi za zvezdnike, ki imajo vse.

Cristiano Ronaldo bi si, roko na srce, lahko za vsak dan v tednu omislil drugo dekle. Dobro, nam, moškim, je bolj ali manj antipatičen. Vsaj številnim. Ampak saj veste, kakšne so ženske; njim ni pomembno, kakšen nogometaš je, kako se obnaša na igrišču. Njih zanimajo povsem druge vrednote. In teh ima dovolj, da je zanimiv dekletom. Marsikatera sanja, da bi bila njegova spremljevalka. In ga, če bi bila, nikdar ne bi zapustila.

Toda Irina ga vseeno je. Njegovo dolgoletno rusko dekle mu je pred tedni dalo košarico. Govori se sicer, da sta se razšla na sporazumen način; karkoli to že pomeni. A glede na to, v kakšno nogometno krizo je Ronaldo zapadel ravno po slovesu od mične manekenke, je zdaj misel o tem, ali Portugalca resnično muči prav strto srce, umestna. Ronaldo je brez gola že tri tekme zapored; nekaj takšnega se mu je nazadnje zgodilo pred več kot letom dni. V prvenstvu pa celo februarja 2011!



Na teh treh obračunih je sprožil le 13 strelov, le dvakrat je žoga zletela v okvir gola. Eden od statističnih spletnih portalov trdi tudi, da je v zadnjih 270 minutah soigralcem pripravil le dve priložnosti. Res je, da je ob zmagi nad Deportivom podal Karimu Benzemaju in s preigravanjem osmešil Pabla, toda zadel ni. Celo s pol metra, ko je bil tik pred golom Isca osamljen kot duh; a je povsem zgrešil žogo. Pa še kaj bi se našlo, kar bi govorilo o tem, da preprosto ni pravi.

Tisti, ki menijo, da se Ronaldu dela krivica, ga branijo z besedami, da imajo tudi takšni asi pravico do padca v formi. In da je pred tem z doseganjem golov kot po tekočem traku tako dvignil letvico pričakovanj, da so zdaj že tri tekme brez zadetka za mnoge prava drama. V njegovo opravičilo se lahko sliši tudi, da naj bi imel določene težave s kolenom.

Karkoli je že krivo za Ronaldove težave, pa naj bo to ali strto srce ali pač zgolj slabši dnevi, ki se zgodijo vsakemu, je dejstvo naslednje: za Real bo najbolje, če se bo novopečeni tridesetletnik kar najhitreje prebudil, saj prihajajo najpomembnejše tekme sezone. In ob takšni plači mora počakati tudi morebitno celjenje strtega srca. Tako pač je, če si zvezdnik.

Članki iz rubrike