volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

muk
muk
0 28.11.2015 16:07:08

Tamše: Ponoviti 25 minut

Naj nam Branko Tamše nikar ne zameri, a tajni agent 007 je vsekakor ena bolj originalnih domislic, ki se je v zadnjem času povezovala z njegovim imenom.

Ne seveda zaradi podobnosti, vsaj mi je ne vidimo, celjskega trenerja z nesmrtnim agentom v službi njenega veličanstva, ampak zaradi sedmih zaporednih porazov Celja PL v najelitnejšem klubskem tekmovanju. 0-0-7.

Prav v Kielu pred dobrim mesecem dni so bili bržkone celo najbližje prekinitvi tega črnega niza, ki je že zavzel mesto v klubski knjigi rekordov. Tudi v Sparkassen Areni je bil namreč kot že nekajkrat to jesen vtis na koncu precej boljši od rezultata, a od vtisa se pač ne da živeti in vrata v osmino finala ostajajo zaloputnjena. Znova bi jih odškrnili z današnjo zmago, delnice pred februarskim nadaljevanjem bi vsaj malenkost narasle, za kaj takega pa bi morali obdobja dobre predstave precej raztegniti.

celje-veszprem 4 ap
Arsen Perić

"Kot posledica vseh težav, poškodb se še vedno kažejo nihanja posameznikov in ekipe. Nismo še na tisti ravni, ki smo je sposobni. Na domačih tekmah je včasih dovolj deset do petnajst minut dobre igre in zlomiš nasprotnika," pravi Tamše, ki je zadovoljen, da se rekonvalescenti počasi vračajo v formo, ob tem pa upa, da bo danes lahko računal tudi na viroznega Blaža Janca in izkušenega vratarja Ivana Gajića, ki je v sredo v Slovenj Gradcu dobil žogo v oko.

celje-veszprem 5 ap
Arsen Perić

Kiel je po drugi strani v sredo zmagal na derbiju nemške lige, v Sparkassen Areni je padel hit prvenstva Melsungen. "Za Kiel velja podobno kot za nas v domačem prvenstvu. Vsi domači nasprotniki si želijo njegovega skalpa. Njegova igra sloni na v sredo izvrstnem Domagoju Duvnjaku, Marku Vujinu in vse boljšem Nicolasu Landinu, ki je gotovo eden ključnih mož. Nekaj imajo sicer zdravstvenih težav, ni še povsem jasno, kaj je z Dissingerjem in Toftom Hansenom. Z njima bi izgubili kar nekaj rotacije, saj vemo, da Gislasson igra z osmimi do devetimi igralci. Prav Toft Hansen je bil v Kielu eden od tistih, ki so poskrbeli za zasuk in naš poraz v zadnjih minutah."

celje-veszprem 1 ap
Arsen Perić

Načrt oziroma pot do uspeha je bolj kot ne jasna. "Želim si, da bi nam nekako uspela obramba, ki smo jo kazali 25 minut drugega polčasa v Kielu. Ta nam je omogočala našo igro, protinapade, in to je ena izmed zadev, ki si jo želim, seveda pa skozi vse srečanje. Kiel takšno igro omogoča, saj si na drugi strani tudi jaz želim igrati podobno, hitro kaznuje nasprotnika in dosega lahke zadetke. Ob pravi obrambi se proti Kielu da razviti pravo, našo igro, naši fantje imajo izkušnje, kako je, če so maksimalni, in kaj se zgodi, če niso. Strelci, ki jih ima Kiel, ne bodo oproščali, če ne bomo maksimalni."

Članki iz rubrike