stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 11.09.2016 18:55:59

Krim igraje v ligo prvakinj

Nikola Miljković
Po zmagi nad italijanskim Indecom Conversanom s 37:16 bodo rokometašice Krima že 22. sezono zapovrstjo igrale v ligi prvakinj.

Krimovke so zlahka prišle do novega nastopa v ligi prvakinj. V finalu so se presenetljivo merile z Italijankami, ki jim pred turnirjem nihče ni dajal možnosti za kaj več kot zadnje mesto na turnirju. A v soboto so presenetile Poljakinje, danes pa so bile za nekaj razredov slabše od gostiteljic turnirja.

Te so namreč že v prvih desetih minutah naredile takšno razliko, da so nebogljene Italijanke že zgodaj izgubile upe na kakršno koli senzacijo. Krimovke bodo v ligi prvakinj igrale v skupini D skupaj z Larvikom, Esjbergom in Sävehofom.

Trener krimovk Uroš Bregar je tekmo začel z vratarko Mišo Marinček, zunanjimi igralkami Nino Jeriček, Elizabeth Omoregie in Tamaro Georgijev, krilnima igralkama Polono Barič in Aneto Benko ter s krožno napadalko Vesno Milanović Litre.

Že sam začetek je pokazal, da bo to igra mačke z mišjo. Krimovke so zadele iz praktično vsakega napada, na drugi strani pa je bila obramba Krima veliko previsoka ovira za tekmice. Te je v obup s serijskimi obrambami spravljala še Marinčkova.

Tako so Ljubljančanke v deveti minuti vodile že s 7:0 po tretjem zadetku Omoregiejeve, Italijanke pa so šele malce pred iztekom devete minute dosegle prvi zadetek. V 13. minuti je Milanović Litrejeva zadela že za 10:1, devet zadetkov prednosti so imele tudi v 21. minuti po dveh zaporednih golih Laure Kamdop.

Valentina Blažević je v 21. minuti zadela za 14:4, Kamdopova malce pozneje za 15:4, Ines Amon pa je bila v 23. minuti uspešna za 16:4. V 27. minuti je robustna krožna napadalka Kamdopova Krimovo prednost povišala že na 19:6, polčas pa se je končal z 20:7.

Drugi polčas je bil tako zgolj formalnost. Krimovke so brez vsakršnih težav in kljub na trenutke raztrgani igri nadzorovale tekmo in jo pripeljale do zanje srečnega konca. Najvišja prednost na tekmi je znašala 37:16 v 60. minuti po zadetku Kamdopove.

»Cilj je bil dve zmagi na tem turnirju, to smo dosegli. Saj veste, kako je. Glede na slabe finančne čase za šport imamo vseeno najmanj 12 tekem zagotovljenih v evropskih tekmovanjih. To je super za vse nas, za sponzorje, vse skupaj. Smo veseli,« je takoj po tekmi povedal trener Bregar.

Tretje mesto na turnirju, ki tako kot drugo vodi v pokal pokalnih zmagovalk, so osvojile igralke poljskega Lublina, ki so v malem finalu premagale Iuvento Michalovce s 33:21 (16:12).

Značke: krim, liga-prvakinj

Članki iz rubrike