nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 19.09.2015 21:59:31

Zmage Ormoža, Kopra in Sevnice

Nikola Miljković
Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v 3. prvenstvenem krogu premagali trebanjski Trimo z 32:29, Koprčani so bili s 25:19 boljši od Škofjeločanov, Sevnica je s 26:24 ugnala Dobovo.

Ormožani so v treh tekmah imeli zelo težak razpored, na treh tekmah proti favoriziranim ekipam pa so osvojili kar štiri točke. Proti prvakom iz Celja so bili nemočni, zato pa so na kolena položili Mariborčane in Trebanjce. Tekma je bila zelo izenačena, še v 54. minuti je bilo 26:26, zato pa je končnica minila v znamenju domačih rokometašev. V prelomnih trenutkih so Ormožani zaigrali zelo zbrano v napadu, z dobro obrambo pa so tudi onemogočili dolenjske rokometaše. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Bojan Čudič s sedmimi goli, od tega jih je pet dal iz sedmih metrov, in s šestimi Rok Žuran, v gostujoči pa sta jih po sedem dala Rok Skol, štiri s črte sedmih metrov, in Tevž Grandovec.

Koprčani so na svoj račun vpisali že tretji par točk. Po uvodnih zmagoslavjih nad tekmeci iz Trebnjega in Slovenj Gradca so povratniki v družbo najboljših na kolena položili še tekmece iz Škofje Loke in na lestvici ujeli Celjane in Velenjčane, ki imajo po treh krogih prav tako 100-odstotni izkupiček. Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so sijajno odigrali prvi polčas in bili vseskozi v prednosti. V 15. minuti so povedli s 6:3, predvsem sijajno pa odigrali naslednjih petnajst minut, prvo polovico tekme so končali z lepo prednostjo petih golov (11:6).


V drugi polovici tekme so Primorci nadzorovali Gorenjce. Slednji so v 43. minuti znižali na 13:16, a nato so gostitelji znova zaigrali zbrano in tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do zanesljive zmage. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Grega Krečič in Adam Bratkovič. Oba sta dosegla po šest golov, vratar Jure Vran pa je ubranil 18 strelov. V gostujoči sta Alen Šibanc in Aleks Kavčič dosegla po štiri zadetke.

Sevniški rokometaši so proti Dobovi prišli do svoje prve prvenstvene zmage, s katero so se rešili zadnjega mesta v 1. NLB Leasing ligi.  Uvodnih 15 minut tekme je bilo izenačenih, nato pa je Sevnica začela prevzemati vajeti igre v svoje roke. Prednost je počasi in vztrajno rasla, po prvem polčasu se je ustavila na +5 (13:8). V prvih desetih minutah drugega polčasa se Dobovi ni godilo nič bolje, je pa nato zaigrala bolje in v 45. minuti znižala na 17:19. Gosti so prišli le na gol zaostanka, še v 55. minuti je bilo 22:23, nato pa je Sevnica prišla do več kot gola prednosti, to pa je bilo dovolj za zmago. V domači vrsti se je s šestimi goli izkazal Klemen Brilej, na drugi strani jih je devet dal Luka Koprivc.

Članki iz rubrike