mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 21.11.2015 20:35:40

Generalke uspele

Goran Vadlja Kamenjašević / RK Gorenje Velenje
Enajsti krog v elitni moški ligi je minil brez presenečenj, sicer ni bilo klasičnih iger mačk z mišmi, a na koncu je tako imenovana velika trojica vendarle rutinsko vpisala nove pare točk.

Osrednja tekma 11. kroga je bila v Šaleški dolini, Velenjčani pa so na kolena položili tretjeuvrščene Ormožane, ki so najbolj prijetna poživitev dosedanjega dela državnega prvenstva. Za gostitelja je bila današnja tekma tudi generalka pred nedeljsko prvo tekmo 3. kroga evropskega pokala EHF z dansko ekipo Tvis Holstebro.

Izbranci domačega trenerja Gregorja Cvijiča so sijajno odprli tekmo, že po desetih minutah so si priigrali pet golov prednosti (9:4), blestel pa je slovenski reprezentant Mario Šoštarič, ki je v tem začetnem obdobju dosegel kar pet zadetkov. V nadaljevanju so "vinarji" vzpostavili ravnotežje in bili bolj enakovredni favoriziranim "osam", ki so se na velik odmor podale s štirimi goli prednosti (17:13). Druga polovica tekme je minila v domeni domačih igralcev, ki so Ormožane zasenčili v vseh prvinah rokometne igre. V 45. minuti so si priigrali vodstvo devetih golov (26:17) ter razrešili vse dvome o zmagi. "Danes nismo bili pravi, bili smo odsotni. Imamo še štiri dni do tekme pokala EHF in še marsikaj bomo morali popraviti, predvsem v naših glavah. V tekmo smo šli preveč sproščeno in dovolili Ormožu, da se je vračal v igro. Danes nismo bili na nivoju in čaka nas še trdo delo," pred dvobojem z danskim Holstebrojem opozarja Cvijič.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Šoštarič z devetimi goli, v gostujoči sta Rok Žuran in Dejan Veselko dosegla po štiri zadetke.

MARIBORSKE TRI V VRSTO
Mariborski rokometaši so po slabem uvodu končno ujeli pravi ritem ter se iz kroga v krog vzpenjajo po prvenstveni lestvici. Po današnji zmagi so ujeli petouvrščene Novomeščane, oboji imajo po 13 točk, za Mariborčane pa je bila današnja tekma dobrodošel preizkus pred sobotno prvo tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF in dvobojem z romunskim Dinamom iz Bukarešte.

Izbranci domačega trenerja Slavka Iveziča so zanesljivo odprli tekmo in v 23. minuti povedli z 12:4. V nadaljevanju so nekoliko popustili, a škarje in platno so vseskozi imeli v svojih rokah. Pred približno sto gledalci je bil v domači ekipi najbolj učinkovit Tine Poklar s sedmimi goli, v gostujoči pa je Jaka Malus dosegel enajst zadetkov.

VPISALO SE JE VSEH TRINAJST
Celjani
zavoljo zahtevnega sobotnega obračuna z madžarskim velikanom iz Veszprema in dejstva, da imajo v vsega šestih dneh na tekmovalnem programu kar tri tekme na domačem in mednarodnem prizorišču, niso igrali na polno, a vseeno dovolj kakovostno za zanesljivo zmago nad Trebanjci. Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so imeli v uvodnih dvajsetih minutah nekaj težav z Dolenjci (10:8), v nadaljevanju pa so vendarle zagospodarili na igrišču. Že ob polčasu so si priigrali pet golov prednosti (15:10), v nadaljevanju pa so svojo zalogo v zadetkih neprestano plemenitili do končnih +13.

V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Gal Marguč z osmimi in Blaž Janc s sedmimi goli, v gostujoči pa je Luka Florjančič dosegel osem, Rok Skol pa sedem zadetkov.

ŠKOFJELOČANI OD PRVE DO ZADNJE
Rokometaši iz Škofje Loke so v Novem mestu vodili od prve do zadnje minute. V tekmo so vstopili podjetno, zadeli prve tri gole, domačini pa so se prvič približali pri 3:4. Po vodstvu gostov s 5:4 so ti dosegli tri gole po vrsti, v 21. minuti pa povedli z 12:7. Prednost petih golov so držali do 24. minute, do 27. pa so se krkaši še enkrat več vrnili (13:14). Začetek drugega polčasa je minil v izmeničnem doseganju po dveh golov zapored. V 44. minuti so si gostje priigrali tri gole prednosti (27:24) in tekmece prisili v time-out. Po njem so gol dali igralci Urbanscapa, v 52. minuti pa so vodili že 32:26. S tem so zlomili odpor domače ekipe, ki je sicer še poizkušala, a bližje kot do treh golov zaostanka ni prišla.

Prvi strelec tekme je bil gostujoči igralec Tim Bogdanič-Jenko z desetimi goli, enega manj je dal Andraž Kete, na drugi strani je sta bila sedemkrat uspešna Grega Okleščen in Jernej Papež.

IZOLA USPEŠNA V DERBIJU DNA
Rokometaši Izole so v domači dvorani dobili dvoboj z neposrednimi tekmeci v boju za obstanek. Obračun proti Slovanu so začeli nekoliko bolj zadržano, saj so zaostajali do 4:5. Ko so rezultat spreobrnili v svojo korist, prednosti niso več zapravili. Do konca prvega polčasa so vodili za en gol, na odmor pa šli z začetnim izhodiščem (12:12). Na začetku drugega polčasa so prednosti povišali na +2, nato na +3, toda Ljubljančani se niso predali. Ujeli so priključek (20:21), po 23:22 za domače igralce pa se je tehtnica spet nagnila na primorsko stran.

Najboljši strelec tekme je bil na gostujoči strani Nejc Planinc, ki je zadel osemkrat, pri domačih je sedemkrat zadel Andraž Velkavrh.

KOPRU DVOBOJ LANSKIH DRUGOLIGAŠEV
Koprčani so z nekaj težavami dosegli osmo zmago in se po številu točk izenačili s tretjeuvrščenimi Ormožani, medtem ko so rokometaši iz Dobove še naprej v spodnjem delu lestvice.
V dvoboju lanskih drugoligašev so bili Koprčani veliki favoriti. A njihova predstava v prvem polčasu je bila zelo slaba, naredili so kopico napak. Na veliki odmor so gostitelji odšli z dvema golom prednosti (14:12), a so jih gosti hitro ujeli in v 33. minuti izenačili na 15:15, štiri minute kasneje pa ušli na dva gola (16:18). Koprčani so v zadnjem delu tekme vendarle ujeli pravi ritem, vseskozi so bili za korak ali dva hitrejši od gostiteljev, po njihovem vodstvu s 26:20 v 50. minuti pa je bilo jasno, da bosta točki romali na Obalo.
V koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Uroš Rapotec z devetimi goli, v domači pa je Adam Seferović dosegel sedem zadetkov.

RIBNICA V ZAKLJUČKU STRLA SEVNIČANE
Rokometašem iz Ribnice v dosedanjem delu državnega prvenstva še ni steklo, v Sevnici so po dokaj povprečni predstavi dosegli svojo šesto zmago in zadržali osmo mesto, medtem ko so Sevničani z vsega dvema osvojenima točkama na zadnjem mestu.
Izbranci gostujočega trenerja Roberta Beguša so šele v zadnjih petnajstih minutah strli odpor bojevitih rokometašev iz Sevnice. Po izidu 16:16 je končnica dvoboja minila v znamenju rokometašev iz dežele suhe robe. Pred tem so si gosti sami grenili življenje, ob tem zapravili kar šest sedemmetrovk, v nasprotnem primeru bi že zdavnaj razrešili vprašanje o zmagovalcu.
V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Peter Batinič z devetimi goli, v poraženi pa je Jure Gorenjak dosegel pet zadetkov.


Celje PL - Trimo 36:23 (15:10)

Celje - Dvorana Zlatorog. 267 gledalcev. Sodnika: Košir in Teršek.
CELJE PIVOVARNA LAŠKO: Lesjak (9 obramb), Gajič, Dobaj (3 obrambe); Blagotinšek 3, Ivić 1, Janc 7, Marguč 8 (1), Poteko 4, Zarabec 2, Dujmovič 1, Kodrin 3, Fižuleto 2, Patrianova 2, Dobelšek 1, Pešič 1, Žvižej 1. Trener: Branko Tamše.
TRIMO TREBNJE: Vencelj (1 obramba), Brana (9 obramb), Urbič (3 obrambe); Djurdjevič, Florjančič 8 (3), Murčehajič 3, Skol 7, Sušin, Željko, Sašek 1, Pernovšek 1 (1), Mlakar 2, T. Grandovec, Mikec 1 (1). Trener: Roman Šavrič.
Sedemmetrovke: Celje 2 (1), Trimo 6 (5).
Izključitve: Celje 4, Trimo 4 minute.


Gorenje - Jeruzalem 34:23 (17:13)

Velenje - Rdeča dvorana. 500 gledalcev. Sodnika: Cvetko in Kavalar.
GORENJE: B.Burić (11 obramb), Zaponšek, Ferlin (6 obramb); Cehte 1, Medved 3, S. Burić 5, Ovniček, Szyba 3, Skube 1, Golčar 5, Šoštarič 9, Kleč 1, Gams 1, Ratajec 2, Nosan 2, Bečiri 1. Trener: Gregor Cvijič.
JERUZALEM ORMOŽ: Šutalo (4 obrambe), Balent (6 obramb); Kavčič 3, Horvat 1, Bogadi 1, Čudič 3, Veselko 4, Žuran 4, Grizold, Kocbek 3, Ozmec, Petrović, Rajšp 2, Cirar 1, Kolmanič 1. Trener: Saša Prapotnik.
Sedemmetrovke: Gorenje 1 (0), Ormož 4 (3).
Izključitve: Gorenje 4, Ormož 4 minute.


Maribor - Slovenj Gradec 31:25 (13:9)

Maribor - Dvorana Tabor. 100 gledalcev. Sodnika: Backović in Knez.
MARIBOR BRANIK: Čudič, Kastelic, Cingesar, Žmavc, Kaleb 5 (1), Špelić, Jamnik 5 (1), Poklar 7, Mijušković, Hrastnik 4, Fidel, Špende 4, Verdinek 4, Čagalj 1, Štumpfl, Mišković 1. Trener: Slavko Ivezič.
SLOVENJ GRADEC 2011: Kašnik, Humek, Orter, Zbičajnik 1, Banfro, Suholežnik 2, Doberšek, V. Levc 3, Hartman 2, Štumpfl, Voršič 3, Kobold, Bulović, Podstenšek 3, Malus 11 (3), Soldo. Trener: Sebastian Sovič.
Sedemmetrovke: Maribor 2 (2), Slovenj Gradec 3 (3).
Izključitve: Maribor 10, Slovenj Gradec 6 minut.
Rdeči karton: Žmavc (44.).

Krka - Urbanscape Loka 32:37 (14:16)

Novo mesto - Dvorana Marof, sodnika: Žibret (Trbovlje) in Vidic (Ljubljana).
KRKA: Baznik, Rašo, Jurečič 6 (1), Lavrič 3, Didovič 3, Okleščen 7, Pršina, Irman, Jeraj, Jakše 1, Udovč, Kovačič 2, Furdi 1, Papež 7 (2), Orlič 2, Klobčar.
URBANSCAPE LOKA: M. Vrbinc 5, Rakovec, Šibanc 5, Jenko-Bogdanič 10 (4), Jesenko, Štremfelj, Korošec, Dolenec 3, Cingesar 3, Bradeško 2, Pajntar, Rant, Bergant, Kete 9, A. Vrbinc.
Sedemmetrovke: Krka 3 (3), Urbanscape Loka 4 (5).
Izključitve: Krka 10, Urbanscape Loka 4 minute.
Rdeč karton: /.

Istrabenz Plini Izola - Slovan 30:27 (12:12)

Izola - Športna dvorana, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Leskovec (Celje).
ISTRABENZ PLINI IZOLA: Gregorič, Jurič 6, Čolić, Jerek 3, Božič 3 (1), Stepančič 6, Žgavec, Kmetič, Čosić 4, Kecman, Vončina, Vukovič 1, Velkavrh 7 (1), Konig, Matijašević, Madžarević.
SLOVAN: Nunčič, Prevolnik 1, Kikanović 2, Marinček 4, Marušič 4, Selaković, Marojević 1, Škorc, Erak 1, Krivic 1, Topolovic 4, Grojzdek 1, Planinc 8 (2), Charrier, Demšar, Gavranić.
Sedemmetrovke: Istrabenz Plini Izola 2 (3), Slovan 2 (2).
Izključitve: Istrabenz Plini Izola 8, Slovan 6 minut.
Rdeč karton: Grojzdek (36.), Čosić (59.).

Dobova - Koper 2013 24:30 (14:12)

Dobova - Športna dvorana, gledalcev 250, sodnika: Nahtigal (Ljubljana) in Sok (Ormož).
DOBOVA: Supančič, Blaževič, Miklavčič 1, Koflek 1, Zafran 3, Humek 1, Seferović 7, Toporišič 1, T. Baznik, Kučič 2, Kaučič 1, Koprivc 2, Mlakar 1, Hotko 4 (1).
KOPER 2013: Ponikvar, Vran, Grzentič, Vlah 9 (4), Krečič 4, Matijaševič, Gašperšič 2, Moljk 1 (1), Gorela, Zugan, Rapotec 9, Smolnik 1, Soklič 1, Bratković 3.
Sedemmetrovke: Dobova 1 (1), Koper 2013 5 (5).
Izključitve: Dobova 10, Koper 2013 10 minut.
Rdeči karton: /.


Sevnica - Riko Ribnica 19:23 (11:11)

Sevnica - Dvorana OŠ, sodnika: Marko in Matjaž Pirc (oba Hrpelje).
SEVNICA: Leben, Brglez 1, Popovič 2, Brečko 2, Ž. Krnc, Gorenjak 5 (1), Grušovnik 2, Kuhar, Brilej 2 (1), Bezgovšek 2, Flisek, Kolman, Krnc, Ranevski 3, Mrgole.
RIKO RIBNICA: Bajt, M. Grebenc, Perovšek, Leban 4, Fink 4, Celmins 1, J. Grebenc 1, Knavs, Skušek 2 (1), Pucelj, Abrahamsberg, Nosan 2, Kljun, Batinič 9 (4), Atanasov, Košmrlj.
Sedemmetrovke: Sevnica 4 (2), Riko Ribnica 11 (5).
Izključitve: Sevnica 14, Riko Ribnica 14 minut.
Rdeči karton: Gruškovnik (59.).

Izidi, 11. krog:
- sreda, 18. november:
Celje Pivovarna Laško - Trimo Trebnje 36:23 (15:10)
Gorenje Velenje - Jeruzalem Ormož     34:23 (17:13)
Maribor Branik - Slovenj Gradec 2011  31:25 (13:9)
- petek, 20. november:
Krka - Urbanscape Loka                32:37 (14:16)
Istrabenz Plini Izola - Slovan        30:27 (12:12)
- sobota, 21. november:
Dobova - Koper 2013                   24:30 (14:12)
Sevnica - Riko Ribnica                19:23 (11:11)

- lestvica:
 1. Gorenje Velenje        11  10  0  1  372:251  20
 2. Celje Pivovarna Laško  11  10  0  1  342:227  20
 3. Koper 2013             11   8  0  3  313:280  16
 4. Jeruzalem Ormož        11   8  0  3  302:299  16
 5. Maribor Branik         11   6  1  4  304:294  13
 6. Krka                   11   6  1  4  327:319  13
 7. Urbanscape Loka        11   6  1  4  291:293  13
 8. Riko Ribnica           11   6  0  5  323:288  12
 9. Trimo Trebnje          11   4  1  6  274:312   9
10. Istrabenz Plini Izola  10   2  2  6  230:268   6
11. Slovenj Gradec 2011    10   2  1  7  262:301   5
12. Dobova                 11   1  1  9  269:327   3
13. Slovan                 11   2  0  9  238:308   3 (-1)
14. Sevnica                11   1  0 10  237:317   2

Članki iz rubrike