pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

muk
muk
0 06.01.2016 13:06:25

V Mariboru bo Hrvat zamenjal Hrvata

RK Maribor Branik
Rokometaši mariborskega Branika se že nekaj dni potijo na pripravah na drugi del sezone. Vodstvo kluba pa se je sporazumno razšlo z 22-letnim hrvaškim krožnim napadalcem Dominikom Miškovićem, ki ga bo nadomestil leto mlajši rojak Kristian Bećiri.

Mariborski rokometaši se že od ponedeljka zavzeto pripravljajo na spomladanski del sezone, še pred pričetkom priprav pa je prišlo do kadrovske spremembe, saj se je vodstvo kluba sporazumno razšlo s hrvaškim krožnim napadalcem Dominikom Miškovićem. »Moji in klubski cilji enostavno niso bili več enaki. Tako smo se s sporazumnim dogovorom odločili za prekinitev sodelovanja. Na to leto in pol v Mariboru gledam kot na pozitivno izkušnjo, saj sem spoznal nekaj izjemnih igralcev ter ljudi, za katere in s katerimi sem se boril na treningih in tekmah, da bi dosegli začrtane cilje. Žal mi je, da nam v tej sezoni ni uspel preboj v skupinski del pokala EHF in da se v lanski sezoni v prvenstvu nismo povzpeli še vsaj stopnico više. Moštvu v nadaljevanju sezone želim vse najboljše,« je ob slovesu dejal 22-letni Mišković, ki je v vijoličastem dresu dosegel 85 zadetkov.


Vodstvo kluba je zamenjavo zanj prav tako našlo v hrvaškem rokometašu, v 21-letnemu Kristianu Bećiriju, ki je pred tedni po poltretjem letu predčasno sklenil sodelovanje z velenjskim Gorenjem. Gre za mladega in perspektivnega krožnega napadalca, ki ima s svojo višino dobrih dveh metrov in težo 120 kilogramov dobre predispozicije za igro na tem igralnem položaju. »Zadovoljen sem, da smo se z vodstvom Maribora hitro dogovorili. Želim napredovati in menim, da sem storil pravo potezo. Upam, da se čim prej vklopim v moštvo, s čimer pa ne bi smel imeti večjih težav. Z nekaterimi igralci se zelo dobro poznam in želim si, da bi čim prej s svojim deležem prispeval k še boljšim rezultatom moštva. Pred mano je tako nov izziv, novo dokazovanje in upam, da bom upravičil zaupanje kluba,« je povedal Kristian Bećiri, ki je zvestobo Mariboru obljubil za sezono in pol.

Po odhodu vratarja Mileta Mijuškovića se na mesto tretjega vratarja vrača Domen Škalički.

Članki iz rubrike