zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ru
ru
0 03.03.2016 14:07:26

S Turki za slovo od lige prvakov

Miha Zarabec
Nikola Miljković
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so si minulo soboto v hrvaški prestolnici dokončno zaprli vrata za preboj v osmino finala evropske lige prvakov, v soboto, 5. marca, pa jih čaka zadnja tekma v skupini A. Na nasprotni strani igrišča jim bodo stali turški prvaki iz Istanbula, dvoboj pa se bo v dvorani Zlatorog pričel ob 18. uri.

Izbranci celjskega trenerja Branka Tamšeta so najbolj imenitno klubsko tekmovanje na stari celini lanskega septembra odprli z zmago, potem ko so v predmestju Istanbula ugnali Bešiktaš, konec tega tedna pa bodo sezono proti istemu tekmecu bržkone končali z novima dvema točkama. V tej sezoni so pred zadnjim krogom osvojili pet točk, poleg Bešiktaša so skalp vzeli še poljski Wisli iz Plocka ter igrali neodločeno z nemškim Kielom, v preostalih obračunih s francoskim PSG, madžarskim Veszpremom, hrvaškim Zagrebom in nemškim Flensburgom-Handewittom pa so igrišča venomer zapustili sklonjenih glav.

Vodstvo celjskega kluba je v želji po čim večjem obisku - zanimanje za dokaj neatraktivnega tekmeca iz mesta, ki leži na dveh celinah je po izgubljeni možnosti za napredovanje v izločilne boje nekoliko upadlo - na tekmo povabilo mlade rokometne navdušence iz desetih osnovnih šol iz Celja in okolice, slovenski prvaki pa so se po zmagoslavju nad Izolčani povsem osredotočili na sobotne tekmece iz Turčije.


"Zmagati želimo na vsaki tekmi, bodisi v državnem prvenstvu, ligi prvakov ali pa na prijateljskih tekmah, tako razmišljamo tudi pred tekmo z Bešiktašem," je uvodoma dejal Tamše in dodal: "Vsekakor bomo naredili vse, da bomo v soboto zmagali, gotovo pa ima enako željo tudi Bešiktaš, ki je doma premagal Zagreb. Ekipa je sestavljena z vseh vetrov, zelo veliko je različnih reprezentantov, turških, srbskih in še nekaterih drugih igralcev. Bešiktaš ne glede na zadnje mesto ni slaba ekipa. Na večini tekem je bila dokaj konkurenčna, a so jih telesno bolje pripravljene ekipe zlomile v končnicah. Tako je bilo tudi na našem obračunu v Turčiji, ko smo sicer na koncu dokaj gladko zmagali. Enak cilj imamo tudi v soboto, ko moramo od prve minute dalje zaigrati zavzeto ter ligo prvakov zaključiti z zmago."

Miha Zarabec vse manj čuti posledice poškodbe in nestrpno pričakuje tekmo. "Tekma v Zagrebu je nekako pozabljena, na njej smo doživeli veliko takšnega, kar je bolje pozabiti. Tekma v soboto prihaja v pravem času, da s soigralci pokažemo našo igro ter se z zmago poslovimo od tekmovanja. Ukvarjati se moramo zgolj s sabo ter ta čas izkoristiti za čim boljšo pripravo na odločilne tekme v domačem prvenstvu. S tem moramo začeti že v soboto. Ne glede na to kakšno ekipo ima Bešiktaš, se z nami ne more primerjati po hitrosti in raznovrstnosti, prav tako jo lahko pretečemo. Veselim se, da bomo že s to tekmo pokazali in stopnjevali našo pripravljenost pred zaključnimi meseci domačega prvenstva."

Že na tekmi v Zagrebu se je na igrišče vrnil Arthur Patrianova. Brazilec je imel v celjski ekipi letos ogromno smole s poškodbami in je malo časa preživel na igrišču. "Z vsakim dnem se počutim bolje in tudi bolečina je vse manjša. Tako sem nekaj minut odigral v Zagrebu in v sredo proti Izoli. Zelo se veselim sobotne in vsake tekme, saj sem letos vse prevečkrat manjkal na njih. Vsaka tekma lige prvakov je pomembna in tako je tudi z Bešiktašem. To je hkrati naša zadnja tekma v ligi prvakov. Od tekmovanja se želimo posloviti z zmago in prepričan sem, da bomo s soigralci naredili vse, da nam bo to tudi uspelo," je dejal Južnoameričan v celjski zasedbi.

Članki iz rubrike