nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA/ru
STA/ru
0 15.01.2015 20:50:02

Prvi dan v znamenju domačinov

Reuters
Reprezentanca Katarja je v uvodni tekmi 24. svetovnega prvenstva v Dohi premagala Brazilijo z 28:23 (15:12).

Gostitelji turnirja imajo v svojih vrstah kopico naturaliziranih rokometašev in so v krstnem nastopu ugnali Brazilce, ki bodo čez poldrugo leto v Rio de Janeiru gostili olimpijske igre. skupini A nastopa tudi Slovenija, ki se bo v petek ob 15. uri pomerila s Čilom

Izbranci slovitega španskega trenerja Valera Rivere so vodili od prve do zadnje minute. V prvem polčasu največ za sedem golov (13:6), a so se jim Južnoameričani v nadaljevanju približali na 21:20, bližje pa niso zmogli. Junak uvodne tekme je bil domači vratar Danijel Šarić, ki je zbral 21 obramb.

katar re
Reuters

Slovesnega odprtja pred tekmo se je udeležil tudi slovenski predsednik Borut Pahor. V privlačnem 55-minutnem programu pred približno 14.000 gledalci v dvorani Lusail so prireditelji Katar prikazali kot tradicionalno, a zelo moderno državo, prvenstvo pa je odprl šejk Tamim bin Hamad Al Thania.

Vse skupaj je popestril veličastni zunanji ognjemet v Lusaiulu, himno svetovnega prvenstva z naslovom Live It pa je skupaj s pevci in pevkami iz 24 držav izvedla tudi slovenska pevka Alya.

Katar je šele četrta neevropska država, ki gosti to tekmovanja. Pred njim so ga že gostili Japonska (1997), Egipt (1999) in Tunizija (2005).

Članki iz rubrike