evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 21.01.2015 08:56:51

Luka Žvižej: Danci so zjutraj lepo popili kavico

Slavko Kolar
Že dolgo ga nismo videli strelsko tako učinkovitega, od zadnjih enajstih golov Slovenije sta jih on in Jure Dolenec dala deset, a kaj ko je dobri dve minuti pred koncem zapravil morda zadnjo rešilno bilko. Toda prvenstvo je še dolgo, pravi izkušeno levo krilo.

Če se za začetek vrnemo na obračun z domačini. Rafael Capote je bil nerešljiva uganka, zabil vam je ducat golov?
In? Dal je pač dvanajst golov, Gajić jih je zadnjič dal petnajst. Danes mu je preprosto šlo vse noter, mi lahko zdaj delamo analize, razčlenjujemo do onemoglosti, a kar je je, nismo ga znali zadržati. Naslednji dve tekmi bo treba znova iti na vso moč, ne smemo skloniti glave, prvenstvo je še dolgo. Naslednja tekma je nova zgodba, proti Braziliji gremo polni motiva in energije na zmago.

LUKA ŽVIŽEJ

luka zvizej

Rojen: 9. 12. 1980
Klub: Celje PL
Igralno mesto: levo krilo
Višina/teža: 185 cm/88 kg

Kaj pa srednji zunanji Kamalaldin Malaš, je bil morda presenečenje?
Potemtakem lahko rečemo za vse, da so presenečenje. Veste, kakšno imajo razmerje med domačimi in naturaliziranimi rokometaši. Smo morda koga drugega na srednjem pričakovali? Preprosto so bili tokrat boljši in na koncu smo jim morali čestitati. 

Brazilija je premagala Belorusijo? Je vsaj to presenečenje?
Kaj pa vem, težko bi rekel, da me je presenetilo, Belorusi so s tem porazom bržkone dokončno odpisani, težko se bodo dvignili.

Pa mi, se bomo dvignili?
Ne vem, zakaj se ne bi. Ta poraz nas ne sme potolči, spomnimo se samo Srbije, ko smo tudi izgubljali, pa šli vseeno naprej, vse do tekme za peto mesto. To je prvenstvo, treba je pogledati, kaj smo delali narobe, dobre stvari zadržati in proti Braziliji iti na zmago. Ne vem, zakaj bi zdaj zganjali paniko, poglejte denimo Dance, oni so remizirali prvo tekmo, poglejte s kom, pa so naslednji dan zjutraj lepo popili kavico, popoldne pa razstavili na prafaktorje Savdsko Arabijo. Še enkrat poudarjam, to je prvenstvo, marsikaj se še lahko zgodi, moramo ostati zbrani, delati v začrtani smeri in gremo na zmago.

Sodniški kriterij?
Nimam komentarja.

Tekma z Brazilijo bo imela zdaj še dodatno vrednost. Kaj nam lahko poveste o Južnoameričanih?
Po imenih jih bolj slabo oziroma ne poznam, kar sem uspel ujeti, gre za ekipo, ki se ne predaja vseh šestdeset minut ne glede na izid. V obrambi se zanašajo na globoko postavitev 5-1, ki v naših koncih ni ravno pogosta, a kot sem že večkrat dejal, ni ekipe tam zunaj, ki je Slovenija ne bi bila sposobna premagati, vse je odvisno od nas samih.

Članki iz rubrike