nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 22.01.2015 12:31:29

Marko Bezjak: Če bomo vedno dali gol več, tudi prav

Slavko Kolar
Dolgo so Slovenci lomili brazilski oreh, temu, da so ga na koncu vendarle strli, pa gre poleg vratarskemu dvojcu veliko zaslug tudi Marku Bezjaku, ki je v končnici zaplesal v ritmih sambe.

Dva pomembna gola ter izsiljena sedemmetrovka, vse to pa v zadnjih petih minutah, ko so Slovenci z delnim izidom 4:0 vendarle ušli iz zanke.

Zmagi se ponavadi ne gleda v zobe, vendar igra resnično ni bila blesteča.
Res je, že proti Katarju nismo ujeli ritma. A če bomo tudi proti Špancem igrali slabo in zmagali, ne bom imel nič proti. Seveda pa upam, da bomo igro popravili in da bodo tudi gledalci prišli na svoj račun. Mi bomo še naprej držali skupaj, zagotovo ne bomo padli kot ekipa, tudi iz te tekme pa bomo poskušali izvleči čim več koristnih zaključkov. Bi pa dodal, da so Brazilci vse ekipe do zdaj namučili, ne samo nas.

Globoka obramba ne bi smela biti presenečenje, je vseeno bila?
Ne, nikakor ni bila, a težko je preklopiti v enem dnevu, po enem treningu, vsi v svojih klubih namreč igramo večinoma na 6-0 obrambe. Hvalabogu nam je na koncu uspelo najti način, kako prebiti tudi tovrstno obrambo.

Kaj je razlog za 25 izgubljenih žog?
Mislim, da smo se premalo gibali brez žoge, veliko smo se gibali z žogo, to je bila poglavitna napaka. Ko smo delali analizo tekme med Belorusijo in Brazilijo, smo lahko videli, da so tudi Belorusi imeli podobno število izgubljenih žog. Oni so zgubili, mi smo zmagali, in to je tisto, kar šteje. Točki sta važni, igra bo kmalu utonila v pozabo.

V zaključku ste bili vi tisti, ki je potegnil.
Kaj naj rečem, pri globoki obrambi je več prostora, jaz sem to v zaključku izkoristil, seveda bi moral oziroma morali že prej, a saj veste, kaj pravijo, bolje pozno kot nikoli. Stisnili smo v obrambi, vratarja sta ubranila nekaj pomembnih žog, in to je prineslo uspeh.

Ena od idej je bila, da Slovenija med prvenstvom počasi raste.


Po takšni igri bi res težko rekli, da je tako. Se trudimo, vem, da marsikomu ni všeč, kako igramo. Težko je brez strelcev od daleč, pa čeprav ti danes resda ne bi prišli do izraza. Se bomo poskusili izboljšati (smeh). Verjamem, da nam bo uspelo, bi pa še enkrat dejal, da smo vsi navajeni na plitke obrambe 6-0, ki jih goji večina reprezentanc, in da se je na tovrstno, kot jo goji brazilska, res težko privaditi čez noč.

V čem vidite optimizem za tekmo s Španijo?
Kot prvo, optimizem mora biti vedno prisoten. Kot drugo, če bomo kolektivno odigrali dobro obrambo, bomo napravili velik posel. In kot tretje, v napadu bomo vseskozi morali napadati na gol, ne pa si le podajati žoge okoli njihove cone, ne smemo se smukati kot mačka okoli vrele kaše, ampak moramo sem in tja poskusiti tudi s streli z devetih metrov, da se še oni malenkost odprejo. Potem bo tudi nam lažje.

Ko omenjate obrambo, Belorusi so vam zabili 29, Katar 31, Brazilija pa kar 32 golov.
Da, vedno več.

Kje se bo ustavilo? Na 40?
Če bomo mi vedno dali gol več, tudi prav.

Proti Katarju ga denimo nismo.
To je res, a danes se je proti koncu tekme že videlo, kako bi morala biti videti obramba. Da stiskamo sredino, da puščamo navidezno več prostora na krilih. Če so trije v bloku na sredi, je težje zadevati nasprotnikovim zunanjim, tako kot je to počel Capote.

Torej je bil viden napredek v obrambi?
Mislim, da je bil, saj smo dobili veliko golov iz protinapadov po naših napakah v napadu. Da, bila je malenkost boljša obramba.

Članki iz rubrike