Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ru
ru
0 21.01.2015 18:06:06

Denić: Dan treninga je premalo

Slavko Kolar
Svoje misli so po srečanju z Brazilijo strnili tudi nekateri slovenski reprezentanti in selektor Boris Denić, ki je izpostavil atipično brazilsko obrambo.

"Brazilska obramba je posebna, atipična, navajeni pa smo na bazne postavitve 6-0, kjer igralec ni izpostavljen tolikšnemu pritisku. Veliko energije smo porabili, da smo jo prebili, naredili ogromno tehničnih napak, a dan treninga je enostavno premalo časa, da bi se nanjo navadili," je uvodoma razkril slovenski selektor Boris Denič in nadaljeval: "V današnji tekmi nismo blesteli, na lahek način smo nekajkrat zapravili štiri gole prednosti. Mojim varovancem čestitam za zmago, kar v tem trenutku tudi edino šteje." Podobnega mnenja je bil tudi reprezentant Marko Bezjak, ki je dejal: "Tekma je bila zelo stresna, a takšno smo pričakovali. Najbolj pomembno je, da smo na koncu zdržali. Na tej tekmi nismo prikazali vrhunske predstave, brazilska obramba 3-3 nam je povzročila kar veliko preglavic, naredili smo veliko neizsiljenih napak, a na koncu smo zasluženo zmagali."

S težko prigarano zmago je bil zadovoljen tudi vratar Primož Prošt, ki pa misli že usmerja v naslednji obračun: "Zmagi ne gre gledati v zobe, izbojevana je bila na težak način. Nekajkrat smo imeli lepo prednost, a jo na lahek način zapravili in začeli vse znova. Načrtovani točki smo osvojili, zdaj je naša glavna naloga, da se dobro regeneriramo za naslednji dvoboj."



Z 12 zadetki je bil še enkrat več najboljši strelec slovenske izbrane vrste Dragan Gajić. "Brazilci so bili na koncu veliko bolj utrujeni kot mi, čeravno tudi mi nismo bili najbolj sveži v drugem polčasu. Odločila je kadrovska rotacija v končnici tekme, ko je Bezjak vstopil na igrišče in s svojo svežino tekmecem prizadejal odločilni udarec. Brazilci so v končnici povsem padli, niso več mogli slediti našemu ritmu. Čestitke soigralcem za pomembno zmago, na nam pa je, da sproščeni napadamo prvo mesto v skupini na petkovi tekmi proti Špancem."

Svoje misli je po srečanju strnil tudi brazilski selektor Jordi Ribera, ki je pohvalil slovenskega čuvaja mreže Prošta: "To je bila dobra in izenačena tekma. Moja ekipa se je vseskozi dobro kosala s Slovenijo, v zadnjih petih minutah pa nam je enostavno zmanjkalo moči, pa še vratar Prošt je nanizal nekaj pomembnih in za razplet tekme prelomnih obramb."

Članki iz rubrike