nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

gv, jz
gv, jz
0 28.01.2015 13:05:46

Anketa: kritike javnosti in odzivi nanje

Slavko Kolar
Glede na zadnje dogodke okoli slovenske rerpezentance smo tri športne osebnosti povprašali, do katere mere so kritike športne javnosti še sprejemljive in ali se športnik sme nanje odzvati.

LUKA ELSNER
Velikokrat smo lahko priča nerealnim pričakovanjem do naših športnikov in nič drugače ni bilo z rokometaši. Po drugi strani pa to, da se moraš nekomu dokazovati, včasih tudi pomaga pri rezultatih. V osnovi se marsikdo v Sloveniji ne zaveda realnih pričakovanj slovenskih športnikov in to neravnovesje med pričakovanji in tem, kar na koncu dobimo, privede do nekaterih trenj. Slovenija mora biti na vrhu sveta, kar pa vemo, da ne more biti. Verjamem, da nekaterim športnikom to dvigne pokrovko in se odzovejo neprimerno, v osnovi pa to ni nič slabega, saj lahko ta boj s kritikami pomeni le dodatno motivacijo.

PRIMOŽ KOZMUS


To je stvar vsakega posameznika, ki se mora seveda tudi zavedati posledic takšnih izjav. Slovenska javnost se večkrat odzove negativno kot pozitivno, kar sem občutil na lastni koži. Včasih je bolje take stvari preslišati, drugače pa je tudi negativna reklama reklama. Jaz se ne bi tako odzval, a razumem Uroša, da se je tako, in mu ničesar ne zamerim, saj je bilo izrečeno z vročo glavo. Javnost pa je ne nazadnje tista, ki nam posredno daje kruh, tako da ima pravico komentirati naše rezultate, dokler niso stvari žaljive. Prav tako menim, da raznim forumom ne smemo posvečati preveč pozornosti.

GORAN JAGODNIK
Tudi košarkarji smo bili deležni mnogih kritik. Z reprezentanco smo zmagovali, obenem pa smo neprestano poslušali kritike. Po mojem mnenju se mora prvenstvo najprej končati, nato pa se potegne črto, ali so bile kritike upravičene ali ne. Rokometaši so prišli daleč, zdaj imajo še to tekmo s Francozi, in če bodo še tokrat zmagali, bodo vse te kritike brez pomena, saj bo cilj izpolnjen. Glede na to, da lahko že vsak, ki dvakrat pogleda tekmo, komentira na raznih twitterjih, potem je en Zorman, ki je osvojil že ogromno lovorik, veliko bolj verodostojen, kot tisti, ki mislijo, da se razumejo v rokomet in vse ostale športe.

Članki iz rubrike