franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 13.06.2016 15:39:43

Nov glavobol za Vujovića: tokrat moral doma pustiti Cingesarja

Darko Cingesar
Grega Wernig
Slovenski selektor Veselin Vujović je objavil seznam sedemnajstih igralcev, ki jih bo jutri zjutraj vzel s seboj na Norveško. Na njem ni Darka Cingesarja.

Slovenija je zgodaj popoldne opravila še z zadnjim treningom pred jutrišnjim odhodom v Stavanger, po katerem je Vujović razkril imena igralcev, na katere bo v sredo lahko računal. Za razliko od sobotne tekme sta zraven rekonvalescenta Uroš Zorman in Vid Kavtičnik, zato pa tokrat ne bo Darka Cingesarja, ki je staknil poškodbo ramena. Poleg njega so odpadli še Gašper Marguč, Mario Šoštarič, Urh Kastelic, Matevž Skok ter ravno tako načeti Primož Prošt.

»Cingesar je zelo pomemben za moj koncept igre. Simon Razgor ne more igrati na »petici« v obrambi, kjer igra Cingesar, poleg tega pa tudi v napadu nimam alternative zanj, saj bo Razgor težko odigral vseh šestdeset minut. Dve noči nisem spal zaradi tega in sem zelo zaskrbljen. A ne prestrašen,« je že pred zadnjim treningom povedal Vujović, ko je bilo več ali manj že jasno, da je eden ključnih členov slovenske obrambe za revanšo z Norvežani izgubljen.

Bodoči član Zagreba je bolečine začutil že na ogrevanju pred prvo tekmo z Vikingi, a je stisnil zobe in odigral praktično celotno tekmo. A po tekmi, ko se je ohladil, se je izkazalo, da zadeva vendarle ni nedolžna, saj ni mogel več niti dvigniti roke. Selektor sedaj upa, da mu bo 26-letni Škofjeločan na voljo vsaj za olimpijske igre.

Jutri bo večji del bremena tako padel na Simona Razgorja, ki bo skupaj s soigralci na Norveškem branil šest golov naskoka iz Zlatoroga. Povratni dvoboj v Stavangerju se bo pričel ob 19. uri.


Seznam reprezentantov:

Marko Bezjak, Blaž Blagotinšek, Dean Bombač, Jure Dolenec, Matej Gaber, Nik Henigman, Blaž Janc, Vid Kavtičnik, Urban Lesjak, David Miklavčič, Žiga Mlakar, Vid Poteko, Simon Razgor, Sebastian Skube, Gorazd Škof, Miha Zarabec, Uroš Zorman.

Članki iz rubrike