stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ru
ru
0 17.08.2016 23:44:58

Spet pravljica z žalostnim koncem

Reuters
Slovenski rokometaši so v četrtfinalu olimpijskih iger v Riu izgubili proti Danski s 30:37 (13:16).

Izbranci Veselina Vujovića se tako poslavljajo od iger, Danci pa čakajo svojega polfinalnega tekmeca. To bo zmagovalec tekme med Poljsko in Hrvaško. V drugem polfinalu se bosta merili Francija in Nemčija.

Dvoboj slovenskih in danskih rokometašev je minil povsem drugače kot tisti tik pred olimpijskimi igrami, ko so Slovenci slavili z zadetkom prednosti. Tokrat so namreč Vujovićevi varovanci povsem odpovedali. Skandinavci so jih pošteno "pošolali", saj so neusmiljeno kaznovali slabo igro v obrambi. Zlahka so dosegali zadetke, ob anemični igri tekmecev pa že zgodaj odločili potnika v polfinale.

Slovenija, ki je tokrat igrala brez poškodovanega Deana Bombača, zamenjal ga je David Miklavčič, je v četrtfinalu OI igrala drugič po Sydneyju leta 2000. Na velikih tekmovanjih je v sedmem nastopu proti Dancem doživela tretji poraz ob treh zmagah in neodločenem izidu. Te igre pa končujejo z zmagami proti Egiptu, Braziliji, Švedski in Poljski ter porazoma proti Nemčiji in danes Danski.

Slovenci v prvem polčasu niso navdušili selektorja Vujovića. Puščali so preveč prostora Dancem v (večinoma precej globoki) obrambi, tako da so ti z raznovrstno igro brez posebnih težav prihajali do "čistih" metov. Skandinavci so imeli pobudo praktično ves polčas, vodili za zadetek ali dva, prvič so za dva vodili že v tretji minuti s 3:1. V teh trenutkih so sicer oboji zlahka prehajali skozi eno in drugo obrambo, tako da so Danci ohranjali rahlo prednost.

Pri Slovencih sta bila v teh trenutkih najbolj razpoložena Marko Bezjak in Vid Kavtičnik, medtem ko je bil nabor razigranih igralcev pri Dancih precej večji, kar se je odrazilo v drugi polovici polčasa. V 25. minuti so tekmeci tako prvič povedli za tri zadetke (13:10) in imeli ob koncu priložnost tudi za vodstvo s štirimi, a je Blaž Blagotinšek prestregel podajo, po protinapadu pa je Uroš Zorman zadel za 15:13. Končni izid prvega dela je postavil Mads Christiansen sekundo pred koncem.

Uvod drugega polčasa prav tako ni prinesel ničesar dobrega. Slovenska obramba je - tudi ob preveč izključitvah - še naprej puščala preveč lukenj, ki so jih kakovostni Danci znali izkoriščati tako z zunanjih kot krilnih položajev. Mikkel Hansen, najboljši strelec minule sezone lige prvakov, je v 31. minuti zadel za 17:13, prvič pa so igralci s severa Evrope vodili za pet zadetkov v 35. minuti po zadetku Lasseja Svana z desnega krila.



Le malce pozneje je bilo že 22:16 in 23:16 po zadetkih Casperja Mortensena in Mortena Olsna, pomagala ni niti minuta odmora, v kateri je selektor Vujović med drugim svojim izbrancem očital pomanjkanje želje. Mads Larsen Mensah in Rene Toft Hansen sta v 41. minuti to anemijo v obrambi kaznovala z novima zadetkoma za 25:17 in 26:17, kar je že pomenilo, da se Sloveniji tudi v tretjem olimpijskem poskusu ne bo uspelo prebiti med najboljše štiri.

Danci so namreč tudi v obrambi delovali solidno, zavedali so se tudi tega, da Slovenci ne predstavljajo prave nevarnosti s streli z zunanjih položajev, kar jim je olajšalo delo. Ob porozni obrambi Slovenije so tako hitro prišli do želene prednosti, ki jim je zagotavljala povsem varnih zadnjih 20 minut dvoboja.

Slovenija - Danska 30:37 (13:16)

Rio de Janeiro - Dvorana prihodnosti, gledalcev 12.000, sodnika: Ralluy in Sabroso Ramirez (oba Španija).
Slovenija: Škof, Lesjak, Blagotinšek 2, Kavtičnik 5 (2), Janc 6, Dolenec, Cingesar 2, Poteko, Miklavčič 1, Gaber 1, Zorman 3, Bezjak 6, Razgor, Zarabec 4 (3).
Danska: Landin Jacobsen, Green Krejberg, Christiansen 1, Mensah Larsen 3, Mortensen 4, Noddesbo, Svan 8, R. Toft Hansen 2, Mollgaard Jensen, Sondergaard, H. Toft Hansen 5, Hansen 8 (2), Olsen 6, Damgaard.
Sedemmetrovke: Slovenija 8 (5), Danska 2 (2).
Izključitve: Slovenija 16, Danska 10 minut.
Rdeči karton: /.
Galerija

Članki iz rubrike