oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 10.09.2016 00:01:51

Veselin Vujović v edinstvenem intervjuju: Ustrelite me, če je bil voziček z vodko njun!

Nikola Miljković
O njem si lahko mislite, kar si hočete. Lahko vam je simpatičen ali antipatičen, lahko ga imate za šarmerja ali bleferja (sploh tu je meja pogosto zelo tanka), lahko ga ocenjujete kot enega od najboljših rokometnih trenerjev na svetu ali kot povsem povprečnega strokovnjaka z veličastno igralsko preteklostjo.

Predvsem pa bodo, česar se zelo dobro zaveda tudi sam, o njem kot o selektorju slovenske rokometne reprezentance na koncu sodili rezultati. A ob vsem tem je nekaj neizpodbitno: ob njem človeka prevzamejo gosposkost, komunikacijske spretnosti in pripravljenost odpreti katerokoli temo s kateregakoli področja. Veselin Vujović ima vse to, tudi zaradi tega je (brez kančka lažne skromnosti) ta intervju nekaj zelo posebnega, temu primeren pa je tudi začetek. »Vam nekaj povem, nekaj zelo zanimivega?« se je 55-letnik oglasil, še preden smo mu utegnili postaviti prvo vprašanje, in odprl temo, ki se je, priznamo, ne bi dotaknili. 

Jasno, povejte. Po navadi sicer mi vlečemo iz sogovornikov, tako da je tole dobrodošlo.
Pred nekaj urami sem govoril z Urošem Zormanom. Napol v šali, nekako v najinem slogu, sva dokončno razčiščevala tisto, kar se je zgodilo v Riu. Glede njegovega prestopka.

Prestopka? Mislite kakšne napake na igrišču? Morda na tekmi proti Danski?


Ne, ne, govorim o prestopku, ki z igriščem nima nič skupnega. Bom povedal, pojdimo po vrsti. Skratka, poklical sem ga in vprašal, ali ga bo selektor še klical v reprezentanco. Odgovoril mi je, da gre za nepredvidljivega strokovnjaka in da pri njem nikoli ne ve. Dejal sem mu, da bi ga še želel imeti v izbrani vrsti, a bom spoštoval vsakršno njegovo odločitev. Sem mu pa še enkrat dal vedeti, da si sicer zasluži tak odnos z vsem, kar je naredil in dal, a da me na koncu olimpijske akcije ni spoštoval kot selektorja in kot človeka, kar sem mu zameril. Mislim, da javnost do zdaj ni vedela, kaj se je zgodilo in kako sem to sprejel, zato je prav, da zadeva pride na dan.

In kaj točno se je zgodilo?
Po tekmi z Dansko je Zorman brez mojega dovoljenja, celo brez moje vednosti, zapustil olimpijsko vas. Ni pomembno, kako, za koliko časa in s kom, pomembna je njegova gesta, ki mi ni bila niti najmanj všeč. Razumem ga, ko mi je dejal, da je bil po tekmi tako nervozen, da bi v olimpijski vasi najrajši skočil z balkona, in da je preprosto moral nekam oditi. Toda ...

CELOTEN INTERVJU O LASTNIH NAPAKAH, ZORMANOVI (NE)UPOKOJITVI, SLOVENSKI MENTALITETI, NADZORU NA FACEBOOKU, NAKUPOVALNEM VOZIČKU Z ALKOHOLOM, LEBRONU JAMESU, ODSOTNOSTI POTOMCEV PRISELJENCEV, STRINI, TRGANJU DIPLOME IN ŠE MARSIČEM SI LAHKO PREBERETE NA 4 STRANEH V SOBOTNI ŠTEVILKI EKIPE SN ALI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike