nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 24.11.2016 21:33:51

Slovenke so se potile skupaj s Črnogorkami

Nina Jeriček
Grega Wernig
Slovenska ženska rokometna reprezentanca, ki jo decembra čaka nastop na evropskem prvenstvu na Švedskem, je začela priprave na veliko tekmovanje. Po treningu v Zrečah je bila danes predvidena tekma za zaprtimi vrati s Črno goro, a sta se selektorja nazadnje dogovorila za skupen trening.

Kot so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije, so domače rokometašice v Naklem gostile reprezentanco Črne gore in opravile skupen trening. Namesto običajne pripravljalne tekme pa sta se selektorja Uroš Bregar in Dragan Adžić odločila za trening, ki mu je sledil še krajši preizkus na dva gola, pri katerem niso beležili izida. Slovenija in Črna gora sta se sicer nazadnje pomerili v kvalifikacijah za EP 2016 na Švedskem, obakrat pa je bila boljša črnogorska izbrana vrsta.

Slovenska reprezentanca se zdaj vrača v Zreče, kjer bo nadaljevala priprave na svoje peto veliko tekmovanje stare celine, na katerem se bo pomerila s Srbijo, Španijo in Švedsko. Ta konec tedna bo odigrala še dve pripravljalni tekmi proti Švici, obe pa bosta zaprti za javnost.

Selektor Uroš Bregar je na priprave za EP povabil naslednje igralke: vratarke Mišo Marinček, Amro Pandžić in Sergejo Stefanišin (vse Krim Mercator), krilne igralke Neli Irman (Budućnost), Polono Barič (Krim Mercator) in Tamaro Mavsar (Vardar Skopje), zunanje igralke Tejo Ferfolja (Rotweiss Thun), Ano Gros (Metz), Nino Jeriček (Krim Mercator), Leo Krajnc (Zagnos), Barbaro Lazović (Vardar Skopje), Ano Petrinja (Göpppingen), Janjo Rebolj, Tjašo Stanko (obe Zagorje), Majo Užmah Šon (Celles sur Belle) in Nino Zulič (Mlinotest Ajdovščina) ter krožne napadalke Katjo Čerenjak (Zelene doline Žalec), Lino Krhlikar (Göpppingen) in Valentino Panger (Zagorje).

Članki iz rubrike