stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ru
ru
0 15.01.2017 22:58:55

Islandci in Tunizijci neodločeno

Grega Wernig
Na nedeljskih tekmah svetovnega prvenstva v rokometu v Franciji je bil za slovenske ljubitelje rokometa najbolj zanimiv obračun v skupini B, kjer sta se v uvodni preizkušnji tretjega kroga Islandija in Tunizija razšli brez zmagovalca (22:22).

Gostitelji Francozi so za tretji uspeh premagali Norveško z 31:28.
V slovenski skupini B je bila danes na sporedu ena tekma, pomerili sta se Islandija in Tunizija, ki sta bili po prvih dveh krogih še brez točk. Zdaj imata vsaka po eno, saj se je tekma končala z 22:22. V prvem polčasu so bili boljši Afričani in ga dobili za dva gola, v drugem pa so bili bližje zmagi Islandci. A vodstva dveh golov niso znali obdržati do konca, Amine Bannour je poskrbel za končno delitev točk. Bannour je bil tudi sicer daleč najboljši igralec tekem z 12 goli, pri Islandcih je Valur Gudjon Sigurdsson zadel petkrat.

Domači rokometaši so v tretjem nastopu dosegli tretjo zmago. Tokrat je padla Norveška, v dvoboju pred tem še neporaženih ekip so gostitelji že v prvem polčasu brez večjih težav prišli do lepega vodstva, prednost so nato še povečali že na sedem, nazadnje pa zmagali za tri gole. Po pet zadetkov so pri Franciji dosegli Nedim Remili, Nikola Karabatić in Kentin Mahe.


V druge tekmi te skupine je Brazilija premagala Japonsko s 27:24.

V skupini C Nemci niso imeli težav s Čilenci, kakovostno razliko so potrdili z zmago 35:14, Jannik Kohlbacher je dosegel osem, Rune Dahmke pa sedem golov.

S podobnim scenarijem se je iztekla tekma skupine D med Argentino in Švedsko, evropska ekipa je slavila z visokih 35:17, najboljši strelec je bil z osmimi goli Mattias Zachrisson.

Članki iz rubrike