GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
0 29.01.2017 17:54:10

Slovensko rajanje v Zagrebu: Le norci lahko dobijo takšno tekmo (foto)

Tit Košir
Slovenski rokometaši so po sobotni veličastni sklenitvi nastopa na svetovnem prvenstvu v Franciji danes iz Pariza prispeli V Zagreb. Bronaste rokometaše je na zagrebškem letališču s pesmimi pričakalo več sto najzvestejših o navijačev z vseh koncev Slovenije, sprejem v domovini pa jih čaka v ponedeljek ob 17. uri pred Mestno hišo v Ljubljani.

Slovenska moška rokometna reprezentance je v soboto v tekmi za tretje mesto po sijajnem preobratu premagala Hrvaško z 31:30 in osvojila svojo prvo kolajno na svetovnih prvenstvih. Danes so bronaste rokometaše v Zagrebu, poleg družinskih članov, pričakali številni slovenski navijači s harmonikami, zastavami in navijaškimi rekviziti. Slišale so se mnoge slovenske navijaške in ljudske pesmi, kot tudi navijaški slogani. "Enkratno! Pričakala nas je taka množica, kot da bi pristali na Brniku," je kratko povedal novinarjem slovenski igralec Matej Gaber po prihodu med navijače v Zagrebu

zagreb1 tk
Tit Košir
"V bistvu šele danes dojemamo, kaj smo dosegli. Lahko smo ponosni, da smo od začetka delovali kot celota in da se je to na koncu splačalo," je dodal vratar Matevž Skok. "Vemo, da smo dosegli veliki rezultat, a še ne vem, kaj se je dogajalo med tekmo. Si bom moral ogledati tekmo, da bi lahko analizirali, kaj je šlo vse narobe na začetku in kaj je šlo prav na koncu," je za STA povedal eden najbolj izkušanih slovenskih rokometašev Vid Kavtičnik. Kot je dodal, je "slovenska reprezentanca velika ekipa, ker se lahko le velike ekipe vrnejo po takšnem zaostanku."

zagreb2 tk
Tit Košir
Selektor Veselin Vujović je dejal, da je pred tekmo proti Hrvaški pomislil, da je videl vsa čuda v rokometu, ki so se zgodila po rezultatskih preobratih. "Če bi mi nekdo povedal, da bomo v 19 minutah premagali Hrvaško, ki je imela osem golov prednosti, bi dejal, da je nor. Na koncu smo norci izpadli igralci in jaz, ker lahko le norci dobijo takšno tekmo," je dejal Vujović. Kot je razkril, je ob visoki prednosti Hrvaške pomislil, da bo tekma končana, če bo njegov hrvaški kolega Željko Babić namesto glavnih igralcev, kot sta Domagoj Duvnjak in Luka Cindrić, na igrišče poslal mlajše igralce, ki niso bili utrujeni in so tudi imeli željo po kolajni. "Ko je Slovenija začela teči, se je pokazalo, da so bili hrvaški igralci utrujeni. Potem ni več bilo poguma niti priložnosti, da bi uvedel mlajše v igro," je ocenil Vujović, ki je potrdil, da je s svojimi spremembami igralcev na nek način prehitel Babića.

Članki iz rubrike