evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 28.03.2015 19:17:58

Brez presenečenj v polfinalu

rk-celje.si
Rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja so se uvrstili v nedeljski veliki finale pokala Slovenije v Kopru.

Zasedba iz Celja je v prvem polfinalnem obračunu premagala Dol TKI Hrastnik z 39:21 (23:8), velenjska pa je bila v drugem boljša od Kopra 2013 s 30:28 (18:17).


Tekma za tretje mesto med drugoligaškima zasedbama iz Kopra in Dola pri Hrastniku se bo v koprski Bonifiki v nedeljo pričela ob 15. uri, veliki finale med vodilnima ekipama 1. NLB Leasing lige pa ob 17.30.

Celjska zasedba bo naskakovala četrto zaporedno ter skupno 18. zmago v pokalnem tekmovanju, velenjska pa drugo.


Celjani so se po pričakovanju uvrstili v veliki finale slovenskega pokala. Vodilni ekipi v elitnem domačem ligaškem tekmovanju drugoligaška zasedba iz Dola pri Hrastniku ni bila enakovredna v nobeni rokometni prvini.

Izbranci celjskega stratega Branka Tamšeta so od prve do zadnje minute narekovali ritem igre. Dolani so jim do petnajste minute skušali kljubovati, v zadnjih petnajstih minutah prve polovice tekme pa niso mogli slediti tempu veliko bolj uveljavljenih tekmecev iz mesta ob Savinji, ki so na odmor odšli s prednostjo 15 golov (23:8).

Drugi polčas je bil preslikava prvega, Celjani so bili navkljub nekoliko ležernemu in preračunljivemu pristopu absolutni gospodarji koprskega parketa, tako da so se zanesljivo prebili do finalnega obračuna.

Pri zmagovalcih je bil najbolj učinkovit Šime Ivić, pri poražencih Amal Ajdari, oba pa sta dosegla po sedem golov.

stas skube nm
Nikola Miljković
V drugi tekmi so bili Velenjčani pričakovano boljši od drugoligaške zasedbe iz Kopra, a njen odpor strli šele v končnici izenačenega in dramatičnega dvoboja. Edina še dejavna slovenska zasedba na mednarodnem prizorišču je na Obali prikazala dokaj bledo predstavo, motivirano domače moštvo je vseskozi držalo stik z njo.

Po 17. minutah igre je sicer kazalo, da bodo "ose" ušle gostiteljem, po vodstvu z 11:7 pa so v nadaljevanju zaigrale neprepričljivo, tako da so jih Koprčani v sami končnici ujeli in se jim približali na gol zaostanka (18:17).

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so v 34. minuti dokončno ujele favorizirane Velenjčane in izenačili na 19:19. V nadaljevanju niso popustili niti za ped, do same končnice so dihali za ovratnik varovancem gostujočega stratega Ivana Vajdla.

Še v 57. minuti je bil izid poravnan (28:28), Velenjčani pa so v izdihljajih tekme vendarle strli odpor žilavih primorskih rokometašev, pri tem pa porabili precej več moči, kot so pred začetkom polfinalne tekme pričakovali.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Staš Skube s šestimi, v koprski pa Uroš Rapotec z osmimi goli.


Celje PL - Dol TKI Hrastnik 39:21 (23:8)

Koper - Arena Bonifika, gledalcev 400, sodnika: Klančar in Kočevar (oba Ribnica).
CELJE PL: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Ivić 7 (1), Žuran 2, Janc 5, Razgor 2, Suholežnik 2 (1), Marguč 3 (1), Cvetko 1 (1), Poteko 3, Miklavčič 1, Slišković 4, Zarabec 4 (2), Kodrin 4 (1), Žvižej 2.
DOL TKI HRASTNIK: Hribernik, Cenkar, Žekar, Klepej, Ajdari 7 (6), Zore 2 (1), Bauerheim 3, Guček 4, Moljk, Hribšek 2 (1), Pintar, Ramič 2, Ribič, Jazbec 1, Žveglič.
Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 7 (7), Dol TKI Hrastnik 8 (8).
Izključitve: Celje Pivovarna Laško 12, Dol TKI Hrastnik 4 minute.
Rdeč karton: /.


Koper 2013 - Gorenje Velenje 28:30 (17:18)

Koper - Arena Bonifika, gledalcev 1500, sodnika: Backović (Ljubljana) in Smolko (Gornja Radgona).
KOPER 2013: Ponikvar, Podpečan, Sankovič, Grzentič, Dobrila 1, Vlah 6 (3), Krečič 3, Matijaševič, Gašperšič 2, Moljk 1, Gorela 4 (1), Zugan, Rapotec 8 (1), Sokolič 3 (1), Frank, Ravlija.
GORENJE VELENJE: B. Burić, Ferlin, Božović 4, Cehte 3, Medved, Szyba 3, Skube 6 (4), Golčar, Šoštarič 3, Kleč 4, Dobelšek, Gams 3, Zaponšek, Nosan, Dujmovič 4, Bećiri.
Sedemmetrovke: Koper 2013 7 (6), Gorenje Velenje 4 (4).
Izključitve: Koper 2013 10, Gorenje Velenje 8 minut.
Rdeč karton: /.

Članki iz rubrike