sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 16.01.2015 16:41:59

Za začetek padli Čilenci

Slavko Kolar
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnjem prvem krogu svetovnega prvenstva v Dohi premagala Čile s 36:23 (16:14).

Slovenska izbrana vrsta je vpisala prvi par točk na letošnjem sklepnem turnirju v Dohi. Njeno zmago si je ogledal tudi slovenski predsednik Borut Pahor, ki se na povabilo katarskega emirja Tamima bin Hamada bin Kalifa mudi na tridnevnem delovnem obisku v Katarju, danes pa se je udeležil tudi odprtja projekta Slovensko središče - I feel Slovenia, ki ga Rokometna zveza Slovenije organizira v sodelovanju s slovenskimi ministrstvom za zunanje zadeve, Gospodarsko zbornico Slovenije, agencijo Spirit in vladnim uradom za komuniciranje.

pahor SLK_2037a
Slavko Kolar

Južnoameriški in v mednarodnem merilu ne preveč uveljavljen predstavnik iz Čila je na današnji tekmi v dvorani Al Sadd Sloveniji v prvem polčasu povzročil kar hude glavobole. Veliko bolj uveljavljenemu tekmecu ni bil zgolj enakovreden, v prvem polčasu ga je občasno celo zasenčil, v drugem polčasu pa se je vendarle "zlomil" po veliko bolj bojeviti in disciplinirani slovenski predstavi.

slo cil SLK_2364a
Slavko Kolar

Našo elitno izbrano vrsto po obračunu s Čilom že dan pozneje čaka veliko bolj zahtevna naloga, saj bo na nasprotni strani igrišča stala veliko bolj spodobna Belorusija, na čelu z enim najbolj vznemirljivih rokometašev v zadnjem desetletju, nekdanjim slovenskim reprezentantom in članom celjske ekipe Sergejem Rutenko. Tekma se bo v osrednji dvorani Lusail pričela ob 15. uri.

Člani uvodne postave - v vratih Gorazd Škof, na krilnih položajih Luka Žvižej in Dragan Gajić, na mestu krožnega Matej Gaber, na zunanjih položajih Jure Dolenec, Uroš Zorman in Sebastian Skube, slednjega je v obrambi menjal Miladin Kozlina - so sprva imeli nekaj preglavic s Čilenci, v 13. minuti so celo zaostali s 7:9, potem ko so naredili kopico osnovnošolskih napak. Do konca prvega polčasa so se kar mučili, šele v 24. minuti so znova povedli z 12:11, na velik odmor pa odšli s prednostjo dveh golov (16:14).

slo cil SLK_2317a
Slavko Kolar

Izbranci Borisa Denića so v drugem polčasu močno povečali frekvenco svojih obratov, predvsem v uvodnih desetih minutah, ko niso prejeli nobenega zadetka, s hitro in enostavno igro v napadu ter granitno obrambo pa v 39. minuti povišali vodstvo na 24:14. Denić pa je v nadaljevanju lahko nekoliko spočil svoje glavne adute pred veliko pomembnejšim obračunom z Belorusijo.

Na današnji tekmi je bil v slovenski izbrani vrsti najbolj učinkovit Dragan Gajić z devetimi, David Špiler in Jure Dolenec sta dosegla po pet golov.

SLOVENIJA - ČILE 36:23 (16:14)

Dvorana Al Sadd, gledalcev 400, sodnika: Rashed in El Sayed (oba Egipt).
SLOVENIJA: Škof, Prošt, Kavtičnik 2, Natek 2, Dolenec 5 (1), Špiler 5, Skube 2, M. Žvižej 1, L. Žvižej 4, Gaber 2, Zorman 2, Bezjak 2, Kozlina, Gajič 9 (2), Bombač 1.
ČILE: Barrientos, Oliva, Ceballos, Frelijj 5, Jofre 2, Diaz 1, Reyes 2 (1), Caniu 2, Callejas, Moll Ramirez, E. Salinas 1, Araya, Del Rio, R. Salinas 10, Salazar, Oneto.
Sedemmetrovke: Slovenija, Čile.
Izključitve: Slovenija, Čile minut.
Rdeč karton: /

Članki iz rubrike