Robert Golob Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so ...

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA/ru
STA/ru
0 01.02.2015 16:51:23

Poljaki po podaljšku do brona

Slavko Kolar
Poljska reprezentanca je po zmagi v podaljšku nad Španijo z 29:28 (24:24, 13:13) osvojila bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Katarju.

Poljska je tako prišla do svoje četrte kolajne na tem tekmovanju: v Nemčiji leta 2007 je bila srebrna, v Nemčiji 1982, na Hrvaškem 2009 in letos v Katarju pa bronasta.

Španija ostaja pri treh odličjih. Zlati je osvojila v Tuniziji leta 2005 in pred dvema letoma na domačih tleh, na Švedskem 2011 pa je bila bronasta.

Poljaki so sijajno začeli in končali mali finale. V deveti minuti so si priigrali prednost štirih golov (5:1), a so jih izbranci španskega selektorja Manuela Cadenasa v 23. minuti ujeli (11:11).



V nadaljevanju so ritem narekovali Španci in tekmecem v 50. minuti ušli na štiri gole (22:18). A Poljaki se niso vdali, pet minut kasneje so se jim močno približali na 21:22, v sami končnici rednega dela pa tekmece tudi ujeli, potem ko je izenačujoči gol sekundo pred koncem rednega dela dosegel Michal Szyba.

V desetminutnem podaljšku se je odvijal izenačen boj za vsako žogo, več preudarnosti pa je bilo na strani poljskih rokometašev, ki so bili vseskozi v rahli prednosti. Končni izid je postavil Kamil Syprzak, ob Szybi eden najboljših posameznikov dvoboja.

V poljski izbrani vrsti sta bila najbolj učinkovita Szyba z osmimi in Syprzak s šestimi zadetki, v španski pa je Victor Tomas dosegel šest, Antonio Garcia pa pet golov.

Članki iz rubrike