902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

lpp, avtobus, promet Svet24.si

To je služba, ki je ne spustijo iz rok do ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Anastasija Jović Njena.si

POP TV preseneti z novo voditeljico

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 05.11.2014 21:40:08

Maribor - Chelsea 1:1 (0:0)

Grega Wernig
V Ljudskem vrtu se je začel spektakel, praznik nogometa, dvoboj med Mariborom in Chelseajem.


Če so na Stamford Bridgeu vijoličasti začeli pogumno, odločno in verjetno celo preveč napadalno, so se tokrat v uvodnih minutah osredotočili na obrambo in prežali na protinapade. Chelsea je imel več od igre, preko Zoumaja in Drogbaja so si pripravili dve lepi priložnosti, toda mreže niso uspeli zatresti. Na drugi strani je bil zelo podjeten tudi Maribor, v štirinajsti minuti so izpeljali odličen protinapad in v enem trenutku sta Tavares in Zahović stekla protivratom Čecha, pred katerim je bil samo Zouma, toda podaja kapetana je bila preslaba in priložnost je splavala po vodi. Zagotovo bi Mariborčani morali iz tega protinapada iztržiti več.

Po dvajsetih minutah igre so Mariborčani uspeli vzpostaviti popolno ravnotežje, veliko več so imeli žogo v svojih nogah, kombinirali so, a v nevarnejšo situacijo niso uspeli priti. To pa ni uspelo niti nogometašem Chelseaja. Gledalci so bili nad predstavo svojih ljubljencev navdušeni, ob vsaki dobri potezi, pri katerih je prednjačil predvsem Sintayehu Sallalich smo lahko slišali bučen aplavz, slišati pa je bilo tudi kar nekaj godrnjanja in glasnih žvižgov. Ti seveda niso bili namenjeni vijoličastim, pač pa nogometašem Chelseaja. Oziroma, če smo natančnejši, enemu nogometašu. Napadalec Didier Drogba je kar nekajkrat obležal na tleh, kar ni bilo po godu domačim navijačem.

GW1_5974
Grega Wernig



V zadnjih minutah prvega polčasa si je žvižge prislužil tudi glavni sodnik Daniele Orsato, ki dvakrat ni dosodil prekrška nad zares odličnim Sallalichom. Od priložnosti lahko izpostavimo strel Edena Hazarda, ki ga je ubranil Handanović, tako da se je na odmor odšlo z 0:0. Odličen rezultat za vijoličaste, ki so v prvem polčasu odigrali zelo zrelo.

Jose Mourinho kot kaže ni bil zadovoljen z igro svojih varovancev v prvem polčasu, zato je že pred začetkom drugega opravil kar dve menjavi. Danes povsem neopaznega Schürrleja je zamenjal najnevarnejši nogometaš Chelseaja Diego Costa, Williana, ki je odigral morda le malce boljše od Nemca, pa je nadomestil brazilski virtuoz Oscar.

GOOOOOOOOOOOOOOOL!!!!!!!! MARIBOR VODI V LJUDSKEM VRTU!!!!!!! Erupcija navdušenja na tribunah. Vijoličasti so dolgo pletli mrežo okrog Chelseaja, po predložku Mitje Vilerja je na desni strani do žoge prišel Agim Ibraimi, pomeril s svojo fantastično levico in neubranljivo zadel nasprotni kot nemočnega Petra Čecha. Mojstrovino makedonskega reprezentanta si lahko pogledate v videoposnetku.

Chelsea je v šoku, Jose Mourinho je opravil še tretjo menjavo na tekmi, Filipeja Luisa je zamenjal z Ramiresom, toda za zdaj vse skupaj ni pomagalo prav nič. Vijoličasti še naprej igrajo odlično, izpeljali so še en bliskovit protinapad, vendar na njihovo žalost Ibraimi ni videl Sallalicha, ki je vtekal po levi strani, tako da so se Londončani uspeli ubraniti. Praktično v isti minuti je po podaji iz kota do odlične priložnosti prišel tudi Rajčević, vendar je meril previsoko.

Neverjetno, a resnično. Hladnokrvni "morilec" pred nasprotnikovimi vrati, Luka Zahović, je imel 100% priložnost. Po podaji v kazenski prostor se je znašel sam le kakšnih pet metrov od vrat, vendar je po strelu s prve meril previsoko. Maribor bi moral voditi z 2:0.

Chelsea se je po šoku ob prejetem zadetku pobral in prevzema pobudo, Ante Šimundža se je odločil za prvo menjavo. Iz igre je potegnil Luko Zahovića, ki ga je vidno potrla zgrešena priložnost, v igro je prišel Jean-Philippe Mendy.

GOL! Izenačenje v Ljudskem vrtu. Nogometaši Chelseaja so prišli do zadetka. Po predložku s kota se je v veliki gneči najbolje znašel srbski reprezentant Nemanja Matić in iz neposredne bližine premagal nemočnega Handanovića.

Jasmin Handanović je v tem trenutku prvi junak Maribora! Ljubljančan, ki brani mrežo Štajercev je uspel popraviti napako Mitje Vilerja, ki je storil prekršek za enajstmetrovko nad Edenom Hazardom. Belgijec je kar sam izvedel strel iz bele točke, Handanović pa je prebral njegovo namero in si prislužil glasne vzklike njegovega imena s strani gledalcev.

KONEC V MARIBORU!! Daniele Orsato je še zadnjič na dvoboju zapiskal v svojo piščalko in v Ljudskem vrtu se je začela zabava. Točka proti v letošnji sezoni odličnemu Chelseaju je velikanski uspeh, in tega se zavedajo tako nogometaši na zelenici kot gledalci na tribunah.

Maribor - Chelsea 1:1 (0:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt. Glavni sodnik: Daniele Orsato (Italija).
Strelci: 1:0 Ibraimi (50), 1:1 Matić (73)
MARIBOR: Handanović, Viler, Arghus, Rajčević, Stojanović, Sallalich (od 92. NDiaye), Filipović, Mertelj, Ibraimi (od 90. Bohar),Tavares, Zahović (od 73. Mendy). Trener: Ante Šimundža.
CHELSEA: Čech, Ivanović, Zouma, Terry, Filipe Luis (od 56. Ramires), Fabregas, Matić, Willian (od 46. Oscar), Schürrle (od 46. Diego Costa), Hazard, Drogba. Trener: Jose Mourinho.
Rumeni kartoni: Filipe Luis (24), Filipović (36), Stojanović (53)
Rdeči karton: -
1. Chelsea   4 2 2 0 9:2 8 
2. Schalke 4 1 2 1 8:9 5
3. Sporting 4 1 1 2 8:8 4
4. Maribor 4 0 3 1 3:9 3



Članki iz rubrike