nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ru
ru
0 23.01.2015 12:31:37

Kombinacije pred dvobojem Slovenije in Španije

Slavko Kolar
Za najboljše rokometaše na svetu se bo v nedeljo začelo zares, pred izločilnimi boji se bodo rezultati iz prvega dela pozabili, vsak naslednji korak pa bo že lahko usoden.

V tem pogledu za takšnega nikakor ne moremo označiti poraz Slovenije s Katarjem, ne glede na to, da je bil nepotreben, nepričakovan, presenetljiv in predvsem boleč, za varovance Borisa Denića je namreč tudi prvo mesto še vedno dosegljivo. Kombinacij pred zadnjim krogom je kajpada več.


1. Slovenija bo v primeru zmage nad Španci z vsaj tremi zadetki razlike v skupini A zagotovo prva. V osmini finala bi se potemtakem pomerila s Tunizijo (bolj verjetno) ali Avstrijo (manj verjetno), v četrtfinalu pa bržčas z boljšo iz dvoboja med Dansko in Poljsko, morda celo z Islandijo oziroma Egiptom.

2. Slovenija bo v primeru zmage nad Španci z dvema zadetkoma razlike gotovo druga v skupini A. Prav takšen scenarij prinaša tudi minimalna zmaga ob doseženih vsaj 28 zadetkih (torej 28:27, 29:28 ...) ali zmaga z izidom 27:26, pri čemer zmaga Katarja, ki jo v teh kombinacijah štejemo kot predpostavko, ne sme biti izdatnejša od devetih zadetkov. Ta scenarij je za Slovenijo celo najugodnejši, saj prinaša v osmini finala dvoboj z Avstrijo (najbolj verjetno) ali Makedonijo (manj verjetno) ali Tunizijo (najmanj verjetno), v četrtfinalu pa obračun z zmagovalcem tekme osmine finala med Nemčijo in četrto ekipo v skupini C (Egipt, Češka ali Islandija).


3. Slovenija bo v vseh drugih primerih prvi del tekmovanja končala na tretjem mestu v skupini A. Torej v primeru remija ali poraza in tudi v primeru minimalne zmage nad Španci ob doseženih manj kot 27 zadetkih ali ob zmagi z izidom 27:26, pri čemer bi Katar odpravil Belorusijo z vsaj 10 zadetki razlike. Tretje mesto bi Sloveniji prineslo obračun osmine finala z boljšim iz dvoboja med Makedonijo in Avstrijo, v četrtfinalu pa tekmo z zmagovalko skupine C – Švedsko ali Francijo –, ki jo v osmini finala čaka Rusija ali Argentina.

Članki iz rubrike