nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Miha Andolšek
Miha Andolšek
0 23.01.2015 12:26:04

Dnevnik iz Dohe: Brez dvoma spremljevalni program

Medtem ko sem sestavljal zapis, ki naj bi potegnil črto pod lekcijo, ki jo je Valero Rivera odčital Borisu Deniću, je bilo z enim očesom zanimivo spremljati domačinke.

V hidžab in nikab odete ženske, ki so se prepustile ritmom in glasu Kadima al Sahirja, bojda ene večjih glasbenih zvezd v arabskem svetu. "Ne morem verjeti, po navadi bi morala odšteti pravo malo bogastvo, zdaj pa sem morala priti le na rokometno tekmo," je lokalnemu novinarju veselo razlagala ena izmed teh številnih enodnevnih rokometnih navijačic, ki jim je zimzeleni venček cesarja arabskih pesmi, kot mu pravijo, seveda neprimerno bolj razigral srce kot pred tem zmaga katarske reprezentance nad slovensko.

Upal bi si celo trditi, da so se tribune po zadnjem zvoku sirene šele dobro začele polniti. Pravzaprav je svojevrsten paradoks, da ljudje prihajajo zaradi spremljevalnega programa, za glavno jed, rokomet, pa jim po drugi strani ni prav dosti mar, zaradi česar je tako še dolgo v ponedeljkovo noč tekla predvsem beseda o Sahirju in njegovih stihih, ne pa o Capoteju in njegovi simultanki.

Organizatorjem seveda ni vseeno ob pogledu na boleče prazne tribune, tako da poskušajo na raznorazne načine zanimirati lokalno in malo manj lokalno prebivalstvo. Pri tem pa so šli, tako kot pri skoraj vsaki stvari, nekaj korakov dlje kot kdorkoli kdajkoli pred tem v rokometnem svetu. Če so na preteklih prvenstvih za glasbene vložke skrbeli lokalni matadorji, garažni bendi ali pa iz naftalina potegnjene nekdanje primadone, so Katarci pripeljali svetovne zvezde.


Tiste, ki pogosto zaidejo tudi na MTV, ne pa le v najboljšem primeru k Mariu v nedeljo zvečer. V Zaliv sta tako na povabilo šejkov za en večer in za en nastop prišla Pharrell Williams in Gwen Stefani. Dvojec, ki sodeluje pri uspešnici NBC-ja, oddaji The Voice.

Pharell, avtor uspešnice Happy, ki ima dobro leto po tem, ko je ugledala luč sveta, na youtubu dobrih 550 milijonov ogledov, je v dvorani Lusail nastopil sinoči po tekmi Danske in Rusije, na koncert pa je bilo mogoče le s karto za omenjeno tekmo.

Priznam, nisem šel, pa čeprav me je mikalo, a v hotelu je bil ravno "happy hour", pa tudi tisto Happy sem slišal najmanj enkrat preveč. Vseeno upam, da so bile tribune polne ne le na koncertu, ampak že pred tem, ko so na svoj inštrument igrali Hansen, Landin, Dibirov in ostali.

Če so bile, potem je bil to res happy večer. Srečen Pharrell, srečni organizatorji, srečni vsi, a četudi niso bile, se zadeva ne bo bistveno spremenila. Prazne tribune Pharrella tokrat ne bi motile, ne bodo motile niti Gwen "bivše brez dvoma (No Doubt)" Stefani, ki bo oder oziroma bolje rečeno igrišče zavzela jutri. Honorar pač ostane isti, ne glede na število poslušalcev.

Članki iz rubrike