nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

jz
jz
0 01.07.2015 08:29:48

Na Giru Rosa znova Slovenke

KK BTC City Ljubljana
V petek se bo na ljubljanskih ulicah začela kolesarska dirka Giro Rosa, ženska različica slovite dirke Po Italiji. V Sloveniji bo poleg petkovega prologa še sobotna prva etapa iz Kamnika do Ljubljane.

Na startu so drugič po vrsti tudi kolesarke iz slovenske profesionalne ekipe BTC City Ljubljana. Giro Rosa, sicer desetdnevna kolesarska dirka, ki velja za najtežjo na koledarju ženskih preizkušenj, bo prvič v zgodovini gostovala izven italijanskih meja. Mednarodna kolesarska zveza je organizacijo dogodka zaupala Kolesarski zvezi Slovenije, Kolesarskemu društvu Rog in Mestni občini Ljubljana ter družbi BTC na osnovi večletnih prizadevanj, ki so se izkazala v uspešni kolesarski ženski ekipi BTC City Ljubljana, v mednarodno priznanem Maratonu Franja BTC City in v lanskoletni uspešni izvedbi finala svetovnega prvenstva za amaterske kolesarje. Na dirki bo že drugič zapored nastopila tudi slovenska ekipa BTC City Ljubljana.

Jutri, ob 21. uri je na programu uradna otvoritev in predstavitev ekip na Kongresnem trgu. Prolog rožnatega Gira v dolžini dveh kilometrov se bo pričel v središču slovenske prestolnice (na Slovenski cesti) v petek, 3. julija, ob 19. uri. Naslednji dan ob 12. uri sledi start prve etape dirke v Kamniku. Ta etapa poteka v nasproti smeri po trasi malega Maratona Franja in se po 102,5 km zaključi v BTC City Ljubljana. Prologu in prvi etapi po Sloveniji sledi še osem etap po Italiji, ki se bodo zaključile v nedeljo, 12. julija, v San Domenico di Varzo.

"Komaj leto dni po ustanovitvi ženske ekipe BTC City Ljubljana bodo naša dekleta del prestižne rožnate dirke in to na domačih tleh. To je izjemen dosežek ne le za tekmovalke, ampak za vse partnerje in soorganizatorje, ki si prizadevajo za organizacijo vrhunskega dogodka po standardih Mednarodne kolesarske zveze. Veselimo se, da bo Slovenija dva dni čutila to izjemno žensko kolesarsko energijo," pravi Gorazd Penko, športni direktor in trener ekipe BTC City Ljubljana.

Na dirki bo nastopila tudi prva in trenutno edina profesionalna ženska kolesarska ekipa BTC City Ljubljana, ki je bila ustanovljena leta 2014. Članice ekipe BTC City Ljubljana so se v lanskem letu prvič v zgodovini pomerile na prestižnem tekmovanju Gira Rosa. V prvi tekmovalni sezoni so skupno dosegle izvrstno 16. mesto ekipe na lestvici Mednarodne kolesarske zveze in 15. mesto ekipe v svetovnem pokalu med 31 ekipami. Ljubljančanke so za letošnjo sezono dobile tudi povabilo na dirko Po Franciji in dirko Po Španiji.

Članki iz rubrike