franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 17.12.2014 22:20:33

ACH Volley: Prave sestavine in dober recept za prvo zmago

Grega Wernig
Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi četrtega kroga lige prvakov v Tivoliju s 3:1 (-18, 18, 17, 23) premagali Budvansko rivijero in se ji oddolžili za poraz v Budvi. Ljubljančani so tako prišli do prve zmage v ligi prvakov.

Odbojkarji ACH Volleyja so v letošnji sezoni že nekajkrat pokazali, da znajo najbolje odigrati, ko jim voda že pošteno teče v grlo. Spomnite se le tekme s Calcitom Volleyballom, ko je na zelo tanki nitki visel njihov preboj na zaključni turnir domačega pokala, pa so se izvlekli v velikem slogu.

Nekoliko bolj zapleten je bil njihov položaj pred 4. tekmo v letošnji ligi prvakov, ko so po treh zaporednih ničlah pred domačimi navijači v dvorani Tivoli iskali prve točke v najelitnejšem klubskem tekmovanju in priložnost, da svoje upanje o preboju vsaj v pokal Cev prenesejo v leto 2015, ko se bo sredi januarja tekmovanje nadaljevalo.

ach volley gw
Grega Wernig

Začetek fantov v oranžnih dresih ni bil nič kaj obetaven. Andrej Flajs, Nathan Roberts, Jan Klobučar, Michal Kozlowski, Sem Dolegombai in Mario Koncilja preprosto niso bili kos gostujočim napadom. Kar lahko v veliki meri pripišemo odsotnosti pravega korektorja v vrstah ACH Volleyja.
Morda je igranje Avstralca na tem položaju na tekmah domačega prvenstva obrodilo sadove, a Budvanska rivijera je nedvomno kakovostnejša ekipa. In če je bilo v prvem nizu za preobrat prepozno, se je menjava v vrstah domačinov, Flajsa je zamenjal Eric Mochalski, obrestovala v nadaljevanju.

ach volley gw
Grega Wernig

Američan je bil namreč predvsem v drugem nizu izjemno razpoložen, prav tako povratnik po poškodbi Jan Klobučar, in če k temu dodamo še zelo dobro igro v bloku in obrambi ter danes nerazpoloženega tekmeca, potem dobimo vse sestavine in pravi recept za prvo zmago v ligi prvakov.

Edina črna točka večera je bila nova poškodba Jana Klobučarja, ki se mu je pripetila v četrtem nizu ob rezultatu 19:17, ko je nerodno doskočil. ACH Volley je tako prišel do prve zmage v najelitnejšem klubskem tekmovanju, kaj pa bodo te tri točke pomenile za njegovoo usodo v novem letu, bo pokazal čas. In predvsem njegove predstave proti favoriziranim Poljakom in nemški ekipi Berlin RV, ki se bodo na medsebojni tekmi pomerili danes.

Trener Ljubljančanov Tomi Šmuc je bil razumljivo zadovoljen s predstavo svojih varovancev po izgubljenem prvem nizu, ko je želel s taktično postavitvijo pretresti tako nasprotnika kot nekatere svoje igralce: "Žal nam presenečenje ni uspelo, toda mogoče je spodbudilo nekatere naše igralce. Zato sem zamenjal postavo in upal, da bo igrala bolje. Dobro smo začeli servirati in posledično tudi blokirati. Nasprotnik je naredil več napak kot po navadi, upam, da je to posledica naše dobre igre. Fantje so prikazali dobro igro, borili so se in si zaslužijo zmago."

ACH Volley - Budvanska Rivijera 3:1 (–18, 18, 17, 23)

Ljubljana – Dvorana Tivoli. 1200 gledalcev.
ACH VOLLEY: Flajs 1, Jereb, Plot, Kozamernik, Roberts 13, Pokeršnik, Klobučar 11, Pleško 1, Kozlowski 1, Mochalski 15, Dolegombai 6, Koncilja 9.
BUDVA: Čačić 13, Radke 5, Čirović 1, Bjelica 10, Rašović, Lakcević, Krsmanović 10, Ivković, Majdak, Danger 11, Cala 12, Jecmenica
Galerija

Članki iz rubrike