volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 14.02.2015 23:48:19

Kamničanke prvič letos ugnale Mariborčanke

Grega Wernig
Na prvi finalni tekmi srednjeevropske lige so odbojkarice Calcita Volleyballa premagale Novo KBM Branik s 3:2 (-21, -23, 22, 20, 10). Povratna finalna tekma bo na sporedu v petek, 20. februarja v mariborski dvorani Lukna.

Gostje iz Maribora so v Kamniku vodile že z 2:0 v nizih, toda Calcit Volleyball je z odlično igro v nadaljevanju tekme najprej izid v nizih izenačil, nato pa v "tie-breaku" prvič v letošnji sezoni slavil v dvoboju najboljših slovenskih ekip. To je bil tretji medsebojni obračun v sezoni 2014/15. Na prvih dveh so obakrat slavile varovanke Bruna Najdiča.

Mariborčanke so domačinkam na pobegnile za štiri točke (4:0), nato že za šest (1:7). Čeprav so Kamničanke na prvi tehnični odmor še odšle s šestimi točkami zaostanka, so na 13. točki na servis Elene Kučej izid izenačile. A sledilo je novo vodstvo gostij, veliko zaslug je imela Iza Mlakar in bilo je 19:15, kar je na koncu prineslo zmago Mariborčank.

Domače so drugi niz začele bolj zbrano, Mariborčanke so sicer z asom Mlakarjeve povedle s 6:4, toda z dvema zaporednima asoma Mekane Barnes so z dvema točkama prednosti na prvi tehnični odmor odšle Kamničanke, calcitovke pa so vodile z 18:17 ter še 21:18, a je Mlakarjeva izid na 22. točki izenačila. V končnici sta odlična Mlakarjeva in Sobočanova z asom mariborski ekipi priborili še zmago v drugem nizu.

Po začetnem vodstvu tekmic so v tretjem nizu domače ob prvem tehničnem odmoru vodile za točko. Mariborčanke so nato z blokom Sarah Ammerman pobegnile za dve točki (12:10), a so z asom Urške Igličar domače odbojkarice vrnile. Točko prednosti so Kamničanke zadržale tudi ob drugem tehničnem odmoru. Na 20. točki je sledilo novo izenačenje, v razburljivi končnici pa so do dveh zaključnih žog prišle domače odbojkarice, ki so z blokom Ščuke izkoristile že prvo.

Zmaga v tretjem nizu je dala domači ekipi polet tudi na začetku četrtega, pobegnila je na 10:4, a je mariborska zasedba s štirimi točkami zapored vrnila v igro. Kamničanke so s prvim tempom Barnesove na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo petih točk. Mariborčanke so še znižale na 17:21, kapetanka domače ekipe Tamara Borko pa je z dvema blokoma zaustavila nalet gostij. Kamničanke so s točko Igličarjeve s tretjo zaključno žogo le prišle do zmage.


O zmagovalkah je tako odločal peti niz. Vanj so bolje vstopile domače odbojkarice, ki so z asom Igličarjeve povedle s 5:1, ob menjavi strani pa je gostujoča ekipa zaostajala za pet točk, domače so nato dosegle še dve točki, kar je zadostovalo za končno zmago, prvo v letošnji sezoni nad aktualnimi državnimi in pokalnimi prvakinjami.

"Imeli smo dobre in slabe trenutke. Na začetku so Mariborčanke reševale nemogoče žoge, nato se je tehtnica prevesila na našo stran. Dekleta si za današnjo igro zaslužijo pohvale, vendar je to šele prvi polčas, kajti tudi na povratni tekmi bo treba zmagati, če bomo želeli osvojiti prvo mesto. Vsekakor pa je zmaga za nas zelo pomembna, saj smo spoznali, da smo sposobni igrati dobro odbojko," je dejal domači trener Gašper Ribič.

Nekoliko manj zadovoljen je bil Bruno Najdič, trener Nove KBM Branika: "Mislim, da je bila tekma izenačena in kaj lahko bi se zmage veselili mi. Tudi potem, ko smo vodili z 2:0 v nizih, sem vedel, da nas čaka še težko delo, kajti domačinke so igrale dobro. Obe ekipi sta prikazali všečno odbojko, obe ekipi sta se borili za vsako točko, obe sta prikazali vrsto dobrih elementov. V vsakem primeru finale še ni odločen."

Calcit Volleyball - Nova KBM Branik 3:2 (-21, -23, 22, 20, 10)
* Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnici: Kramar Šandl in Zidanić (obe Hrvaška).
* Calcit Volleyball: Krajnc 6, Barnes 10, Božič, Borko 2, Vrhovnik 23, Igličar 15, Forštnarič, Kučej 8, Hribar, Jerala, Ščuka 15.
* Nova KBM Branik: Mlakar 27, Blagne, Ammerman 18, Kaučič 6, Ajnihar, Sužnik 1, M. Planinšec, Najdič 3, S. Planinšec 7, Sobočan 8, Pintar, Eržen.

Članki iz rubrike