evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Tamara Pocak
Tamara Pocak
0 18.03.2015 09:29:29

Upam, da se ga bodo mlajši bali in ga poslušali

Kdo bi o novopečenem selektorju slovenske reprezentance Andrei Gianiju vedel povedati več kot odbojkar, ki pod njegovo taktirko igra zadnji dve sezoni in ki spremlja njegov razvoj, njegov napredek na klopi trenutno četrte ekipe italijanskega prvenstva?

Visokorasli korektor slovenske izbrane vrste Mitja Gasparini je bil pravi naslov, kam se obrniti, ko smo želeli čim več informacij o Gianiju izvedeti iz prve roke. To, kako dober igralec je bil, je zapisano v vseh knjigah rekordov, kot trener pa je veliko bolj nepopisan list. "Seveda sem bil novice, da bo prav on postal selektor slovenske reprezentance, izjemno vesel. V odbojkarskih krogih se je o tej možnosti nekaj časa govorilo, vedel sem tudi, da je med kandidati. Tudi pri meni se je pozanimal o reprezentanci, posameznih igralcih," nam je zaupal Gasparini, sicer kapetan Gianijeve Verone in mož, ki mu selektor zelo zaupa. Visokorasli Primorec je o njem govoril z izbranimi besedami: "Kot trener je še zelo mlad in izjemno ambiciozen, lahko povem, da je v vsakem trenutku stoodstotno osredotočen na svoje delo, v nobenem trenutku se ne pusti motiti," je povedal Gasparini.

Tako raznolik in vsestranski, kot je bil kot igralec, ko mu ni bilo težko igrati na položaju blokerja, sprejemalca ali korektorja, je tudi na trenerski klopi: "Je trener, ki za tekmo in našo pripravljenost naredi res vse. Pod nadzorom ima telesno pripravljenost, tehniko, taktiko, skratka vsa področja. Na igrišču ima svoja pravila, in to da jasno vedeti tudi igralcem. Zdaj sem z njim drugo sezono in lahko rečem, da se mu poznajo izkušnje, in mislim, da je napredoval v primerjavi z lansko sezono, tudi Verona pa ima letos boljšo ekipo." Čeprav na prvi pogled deluje miren, je priljubljeni Mitko v nasmehu dodal, da se zna tudi zelo razjeziti, če igralci na igrišču delajo neumnosti.

gasparini ap

Tridesetletnega korektorja, enega najbolj izkušenih članov reprezentance, smo povprašali tudi, kaj lahko Andrea Giani da ekipi, morda kaj takega, kar so igralci v preteklosti mogoče pogrešali. "To je zelo zvito vprašanje," je v smehu povedal Izoljan in dodal: "Upam, da se ga bodo mlajši igralci nekoliko bali, ga v vsakem trenutku poslušali. Če mu namreč slediš, se lahko od njega in iz njegovih izkušenj ogromno naučiš in med tekmo izbereš pravo potezo." Tudi naš sogovornik je bil tako kot Tine Urnaut v ekipi, ki je premagala Gianijevo Modeno, na ta račun pa se še vedno kdaj pošali. Od njega smo se poslovili z vprašanjem: "Se torej vidimo maja?" Gasparini pa je v smehu odgovoril: "Ne vem, ali me bo selektor vpoklical."

Članki iz rubrike