sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

tk
tk
0 26.11.2015 10:50:21

Pokal Slovenije: Kanalci so zavzeli kamniško dvorano

Arsen Perić
V torek in sredo so na sporedu prve tekme četrtfinala pokal Slovenije.

Najbolj zanimivo je bilo v dvorani v Kamniku, kjer so po drami petih nizov slavili odbojkarji Salonita. V prvenstveni tekmi pred dobrim mesecem dni so kamniški odbojkarji zmagali s 3:1, vendar je bil vložek na torkatni tekmi večji kot v Kanalu, še večji bo na povratni tekmi, ki bo 9. decembra, saj se bo skupni zmagovalec tega obračuna uvrstil na zaključni turnir pokal. V lanski sezoni so Kanalci igrali v finalu, Kamničani so izpadli že v četrtfinalu, ko jih je izločil poznejši zmagovalec ACH Volley. Po izenačenem dvoboju je o zmagovalcu odločal peti niz. Gostje so na servis Dos Santosa povedli s 3:0, nekaj zatem že s 6:2. Ob menjavi strani so Kamničani zaostajali le še za točko, vendar je po predolgi žogi Tončka Šterna ob novem zaostanku treh točk (8:11), Kanalci pa so prednost zadržali do konca in prišli do pomembne zmage v boju za uvrstitev na zaključni turnir. Če se bodo nanj želeli uvrstiti odbojkarji Calcit Volleyballa, bodo morali v Kanalu zmagali s 3:0 ali 3:1, v primeru njihove zmage s 3:2 se bo igral zlati niz, vsi drugi izidi bodo šli na roko Salonitu.

Po prvih tekmah sta v prednosti še Panvita Pomgrad, ki je Triglavu vrnila za poraz v prvem krogu državnega prvenstva, medtem ko so bili na obračunu med Krko in Fužinarjem boljši Novomeščani. Krki je na pomoč v pokalnem tekmovanju priskočil občasni reprezentančni bloker Dane Mijatovič. 

eric mochalski ach
Nikola Miljković


ACH NA PRAGU POLFINALA
Prva tekma četrtfinala med oranžnimi zmaji in Mariborom se je že v torek  končala z zanesljivo zmago domačinov, do nje pa so prišli po 
le 67 minutah igre. Še posebej v drugem nizu so tekmeca povsem nadigrali in odlično zaustavili ključnega moža, Mariborčana Tomaža Horvata. Trener Mariborčanov je pred tekmo poudarjal, da bo veliko odvisno od tega, kako se bo obračuna lotil ACH Volley, in lotil se ga je zelo odločno, bojevito, odbojkarji na parketu so bili ves čas tekme z glavo pri stvari. Odlično je delovala obramba oranžnih zmajev, dosegli so kar 12 točk z blokom, v napadu pa je bil najbolj razigran Eric Mochalski. Aktualni državni prvaki so s to zmago storili ogromen korak k napredovanju na zaključni turnir, zanima pa jih le prva letošnja lovorika. V naslednjih dneh jih najprej čaka gostovanje pri ravenskem Fužinarju, nato pa že tretja tekma lige prvakov, v goste v četrtek ob 18. uri prihaja poljski Lotos Trefl Gdansk. 

ACH Volley – Maribor 3:0 (16, 8, 22)
Triglav Kranj - Panvita Pomgrad 1:3 (-19, 21, -20, -21)
Calcit Volleyball - Salonit 2:3 (19, -22, -21, 23, -12)
Krka - Fužinar Metal 3:1 (18, -22, 20, 17)

Članki iz rubrike