stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
0 28.11.2015 13:14:18

Še pravi čas jih je udarilo

Tri tekme, trije porazi in prvo srečanje z najboljšimi evropskimi ekipami. To je izkupiček odbojkaric Calcita Ljubljane po prvi polovici skupinskega dela lige prvakinj, v kateri imajo prvič priložnost in čast sodelovati.

Po vzponu moške odbojke z uspehi ACH Volleyja in pozneje tudi z reprezentančnim prebojem, ki so ga kronali s srebrno kolajno v začetku oktobra, se iz zimskega spanca prebuja tudi ženska odbojka. Sicer z majhnimi, a zanesljivimi koraki. Vse se je začelo z uspehi v mladinskih konkurencah, nadaljevalo se je s prvim nastopom članske izbrane vrste na evropskem prvenstvu, to jesen pa so odbojkarice ljubljanskega Calcita zakorakale v ligo prvakinj. V skupinskem delu so se srečale s preostalimi tremi nasprotnicami, razlika med njimi in najboljšimi evropskimi ekipami pa je vidna že na prvi pogled.

086-57-calcit af
www.alesfevzer.com

Vse skupaj nas je malo udarilo po glavi in mislim, da je prav tako. Malo smo se zresnile in se zavedle, da moramo tudi v državnem prvenstvu igrati borbeno, na vso moč in da moramo biti na vsaki tekmi motivirane.

Odbojkarice VakifBanka iz Istanbula, ki so v četrtek gostovale v dvorani Tivoli, imajo v svojih vrstah kar nekaj odbojkaric, višjih od 190 centimetrov. Če smo natančnejši: prva sedmerka odbojkaric Ljubljane je za osem centimetrov niža od tiste, ki jo je na parket poslal italijanski strokovnjak Giovanni Guidetti. To se je na vseh treh tekmah skupinskega dela tudi poznalo, saj so nasprotnice lažje prihajale do točk v bloku, Ljubljančanke pa so tu imele največji primanjkljaj. Na treh tekmah so skupaj dosegle 10 blokov, dobile pa so jih 39. Glede na prikazano, bodo varovanke Gašperja Ribiča težko prišle do kakšnega presenečenja kljub želji in borbenosti. Te jim ne moremo očitati, a razlika je vendarle prevelika, da bi ti svetli trenutki lahko zasenčili napake in serijo napadov nasprotnic. "Proti takšnim ekipam se kaznuje prav vsaka napaka, vsaka slabše odigrana akcija, zato moraš vse, kar se ti ponudi, izkoristiti takoj. Ampak iz takšnih tekem se lahko največ naučiš," je po tekmi razmišljala mlada korektorica Urška Igličar.

086-57-calcit af
www.alesfevzer.com

8

centimetrov v povprečju je višja prva postava odbojkaric VakifBanka od Ljubljančank.

1

odbojkarica Calcita Ljubljane je pred to sezono igrala v ligi prvakinj – Monika Potokar.

23 

točk je skupno dosegla najučinkovitejša odbojkarica Calcita Olivera Kostić

ZDAJ SO V OSPREDJU BRASLOVČE 
Po tekmi s turškimi velikankami v vseh pogledih te besede zdaj odbojkarice čaka tekma z Braslovčami, na kateri bodo morale hitro pozabiti na ligo prvakinj in se osredotočiti na zbiranje točk v državnem prvenstvu, tisti poraz v Novi Gorici jim je dal znak, da morajo biti tudi v domačem prvenstvu z glavo pri stvari. "Vse skupaj nas je malo udarilo po glavi in mislim, da je prav tako. Malo smo se zresnile in se zavedle, da moramo tudi v državnem prvenstvu igrati borbeno, na vso moč in da moramo biti na vsaki tekmi motivirane. Mislim in upam, da nas je ta poraz 'prizemljil' in da se kaj takega ne bo več dogajalo," je povedala Monika Potokar

calcit volleyball af
www.alesfevzer.com

Nato se je dotaknila tudi preskoka med ligo prvakinj in domačim prvenstvom. "Preskok je ogromen, tega sploh ne znam opisati z besedami. Na eni strani ni težav z motivacijo proti VakifBanku, potem pa čez nekaj dni igraš v državnem prvenstvu, težko je. Seveda se moraš kot športnik za vsako tekmo posebej motivirati, ampak to se včasih kar izgubi."

Trener Gašper Ribič je po četrtkovi tekmi napovedal, da bo v prihodnosti več priložnosti namenil tudi igralkam s klopi. "Že nekaj časa smo v ritmu sreda-sobota, sreda-sobota, kar igralke telesno in psihično iztroši, so pa zato tiste igralke, ki do zdaj niso igrale veliko, svojo priložnost izkoristile, in kot trenerja me to veseli."

Članki iz rubrike