zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ou
ou
0 04.02.2016 09:43:50

Drugi poraz Ljubljančank, danes popravni izpit

www.alesfevzer.com
Odbojkarice Calcita Ljubljane so na svoji prvi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v Budimpešti izgubile proti madžarski ekipi Linamar Bekescsabai RSE z 1:3 (-19, -19, 22, 19)

Za Ljubljančanke je prvič zaigrala njihova najnovejša pridobitev, belgijska reprezentančna organizatorka igre Ilka van de Vyver, ki pa z ekipo ni imela še niti enega treninga, pa so se soočile še z drugim porazom. Razveseljivo je le to, da je prvič po poškodbi zaigrala Tina Grudina, medtem ko je Elena Kučej zaradi težav s hrbtom ostala doma. Tako kot tudi Brazilka Cecilia Aragao, ki pa se poslavlja od kluba.

V prvem nizu so madžarske prvakinje prevladovale na servisu in v bloku, kar jim je že do prvega tehničnega odmora prineslo prednost petih točk. Z uspešnim napadom Monike Potokar so se jim calcitovke približale na dve točki zaostanka (19:21), toda prav obe madžarski reprezentantki sta tehtnico spet prevesili na stran madžarske ekipe. Talasova je ob mreži svoji ekipi priborila servis, Szakmaryeva pa je z dvema asoma končala uvodni niz. Tudi drugi niz so veliko bolje začele madžarske odbojkarice, ki so z asom Talasove povedle s 7:2, nato pa na servis Szakmaryeve dosegle pet točk zapored za vodstvo z 20:8. S tem je bil tudi drugi niz odločen, poraz pa je s svojimi servisi nekoliko omilila Kaja Turk.

Tretji niz se je začel podobno kot prva dva, s prednostjo madžarske ekipe, ki je vodila že s 17:11, vendar se varovanke Gašperja Ribiča niso predale. Razigrali sta se Slavina Koleva in Olivera Kostić, ki sta imeli največ zaslug, da so calcitovke pri izidu 22:21 sploh prvič na tekmi prišle do vodstva. Po polminutnem odmoru je Grudina z blokom svoji ekipi priborila še eno točko, nato še prvo zaključno žogo, ki so jo Ljubljančanke po napaki Nikolett Soos tudi izkoristile. Kar Madžarkam ni uspelo v tretjem nizu, je v četrtem, ki je bil izenačen le do izida 6:6, nato so pobudo spet prevzele madžarske državne prvakinje. Do drugega tehničnega odmora so si priigrale pet točk točk prednosti, zmago je na koncu z blokom potrdila Dorrotya Bodnar.


Calcit Ljubljana - Linamar Bekescsaba 1:3 (-19, -19, 22, -19)
Calcit Ljubljana: Grudina 9, Božič, Vrhovnik, Igličar, Forštnarič, Kostić 21, Jerala, Turk 3, Potokar 17, Koleva 8, Van de Vyver 2.
Linamar Bekescsabai RSE: Szakmary 23, Szpin, Clement 11, Korniss, Talas 7, Fabian, Nagy, Bodnar 7, Soos 8, Matić 16, Molcsanyi, Holst.

Članki iz rubrike