Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 04.02.2016 23:02:54

Štajerke so bile resne

alesfevezer.com
Odbojkarice Nove KBM Branika so v tretjem krogu srednjeevropske lige premagale Tevo Gödölö s 3:0.

Odbojkarice Nove KBM Branika so tudi v drugi tekmi turnirja tretjega kroga srednjeevropske lige, ki je potekal v Lukni, osvojile tri točke. Potem ko so v prvi tekmi s 3:0 ugnale ekipo Fatum Nyiregyhaza, so  na kolena z enakim rezultatom spravile še eno madžarsko ekipo, Tevo Gödölö, rezultat je bil 3:0 (16, 11, 20).

Gostje, ki so na repu lestvice, niso bile dorasle mariborski vrsti. Ta je tekmo vzela resno in od prve minute narekovala ritem igre. V prvem nizu je povedla 8:5, nato pa še stopnjevala ritem igre. S petimi zaporednimi točkami je vodstvo povišala na 13:6, nato pa brez večjih težav niz pripeljala h koncu.

Kako velika je kakovostna razlika med ekipama, je pokazal drugi niz. Mariborčanke so začele silovito, povedle z 8:2 in tudi v nadaljevanju nizale točke za točko. Po dobrem sprejemu in zanesljivi igri v polju so spretno organizirale napade in domala vsakega končale s točko, vmes pa katero dosegle tudi z blokom. Gostje so le nemočno širile roke, bile so v še bolj podrejenem položaju kot v prvem nizu. Točke so dosegale le tu in tam, saj je tudi blok Štajerk deloval zelo dobro. Ob prvem tehničnem odmoru je madžarska ekipa zaostajala za šest točk, ob drugem za deset, ob koncu niza pa kar za štirinajst.

Še najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so gostje zaigrale bolj zbrano in zanesljivo in se do sredine niza dobro kosale z mariborsko vrsto. V končnici so za Mariborčankami zaostajale le za dve točki, toda po nekaj zaporednih točkah Ize Mlakar je bilo njihovega odpora konec.



"Tudi tokrat sem dal priložnost z igro nekaterim mlajšim odbojkaricam in dobro so jo izkoristile," je povedal trener Mariborčank Sebastijan Škorc. "Lepo je, če ti trener zaupa. Vesela sem, da mi je ponudil priložnost za igro, a tudi zmage, ki nas ohranja tik pod vrhom lestvice," je pristavila Ela Pintar.

Nova KBM Branik - Teva Gödölö 3:0 (16, 11, 20)
Maribor - Dvorana Lukna. 110 gledalcev. Sodnika: Milinović in Jurković (oba Hrvaška).
Nova KBM Branik: Mlakar 18, Blagne 8, Kaučič, Sužnik, Cvetanović, Ammerman 9, Najdič 1, Pučnik 1, Planinšec 9, Sobočan, Pintar 2, Eržen.
Teva Gödölö: B. Szabo, Czina 1, Radomszki, Hornok, Nagy 1, A. Szabo 6, Stefanik 2, Szeles 2, Csengeri 14, Kalotai 2, Kovacs, Banlaki.

Članki iz rubrike