Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

db
db
0 06.03.2015 09:49:03

Po vstopnici za Evropo

db
Lokateks Trata, Hrast, Krim in Luka Koper se bodo v soboto in v nedeljo v balinarski dvorani na Trati v Škofji Loki spopadli za naslov državnega prvaka.

Zmagovalca polfinalnih srečanj med Hrastom in Krimom ter med Lokateks Trato in Luko Koper si bosta poleg nastopa v nedeljskem finalu hkrati tudi že zagotovila udeležbo v evropskem klubskem pokalu, kjer bodo poleg slovenskih predstavnikov, nastopile tudi najboljše ekipe Francije, Hrvaške, Italije in Monaka.
 
V evropskem klubskem pokalu je od leta 1992 do danes nastopilo 15 slovenskih predstavnikov, med njimi so bili tudi vsi štirje klubi, ki se bodo v soboto borili za dve mesti, namenjeni slovenskima predstavnikoma za letošnji nastop v Evropi. Med njimi je v evropskem pokalu doslej desetkrat nastopila Lokateks Trata, ki je leta 2000 z osvojenim tretjim mestom dosegla svojo najvidnejšo uvrstitev v tem tekmovanju. Največji uspeh je med letošnjimi polfinalisti uspel ljubljanskemu Krimu, ki je leta 2009 osvojil naslov evropskega klubskega podprvaka. Od igralcev, ki so osvojili drugo mesto v Evropi, sta v sedanji postavi Krima le še Žiga Šinkovec in Samo Krompič.

Luka Koper je doslej v evropskem pokalu nastopila trikrat, Hrast pa dvakrat. Oba sta obtičala v četrtfinalu. Hrast je oba svoja nastopa v EP opravil v letih 2013 in 2014, skoraj v identični postavi, s katero je letos nastopal v superligi. Za razliko od ostalih slovenskih klubov, ki so od svojega zadnjega nastopa v evropskem pokalu izgubili kar nekaj ključnih igralcev, pa je Hrast tokrat bogatejši za Martina Zdovca, ki na zadnjih dveh tekmah v Evropi ni bil v postavi Kobjeglavcev.
 


Leta 2014 sta Slovenijo v evropskem klubskem pokalu zastopala Lokateks Trata in Hrast, ki sta svoj evropski nastop končala v četrtfinalu. Nobeno presenečenje ne bi bilo, če bi Slovenijo v EP tudi letos predstavljali Ločani in Kobjeglavci, saj je Lokateks Trata favorit proti Luki Koper, tako kot tudi Hrast proti ljubljanskemu Krimu.
 
Seveda pa ne bi bilo pošteno, da bi Koprčane in Ljubljančane odpisali že v naprej. Tudi favoriti so se že večkrat opekli. Tudi David je že premagal Goljata. Poleg znanja bo odločala tudi sreča in dnevna forma posamezne ekipe. Izločilne tekme imajo poseben naboj zato bosta slovenska potnika za Evropo znana šele potem, ko bo sodnik odpiskal konec tekme.

POLFINALE
Hrast - Krim  (sobota ob 10. uri)
Lokateks Trata - Luka Koper (sobota ob 15. uri)
 
FINALE (nedelja ob 14. uri)

Članki iz rubrike