palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

db
db
0 08.03.2015 00:24:07

V finalu Lokateks Trata in Hrast

db
Polfinalni srečanji balinarske superlige sta se v dvorani v Škofji Loki končali po pričakovanju. Lokateks Trata je s 14:4 ugnala Luko Koper, Hrast pa je z izidom 15:3 premagal Krim.

Ločani in Kobjeglavci so se tako že drugo leto zapored uvrstili v finale državnega ligaškega prvenstva in si hkrati tudi že zagotovili nastop v evropskem klubskem pokalu. Vanj se bo državni prvak vključil šele v četrtfinalu, medtem ko bo podprvak svoj nastop začel že v kvalifikacijah, v katerih bo njegov nasprotnik tretjeuvrščena ekipa iz Hrvaške.
 
V prvem srečanju polfinala je Hrast tekmo proti Krimu končal že uro in pol pred iztekom predvidenega igralnega časa, ko si je priigral neulovljivo prednost dvanajstih točk, tako da tekmeca zadnjih štirih klasičnih iger sploh nista igrala.
Zmagovalec med Kobjeglavci in Ljubljančani je bilo praktično odločen že po uvodnih klasičnih igrah, ki so se končale z delnim izidom 7:1 za Hrast, saj Krim v igrah zbijanja po pričakovanju ni imel realnih možnosti, da bi izničil visoko prednost Hrasta. Kobjeglavci so ponovno blesteli v svojih disciplinah hitrostnega zbijanja, v katerih v Sloveniji nimajo dostojnega tekmeca, kar sta potrdila Martin Zdauc, ki je 45:30 odpravil dejana Korošca, kot Anže Petrič, ki je 44:37 premagal Tea Collorija. Anže Petrič je bil skupaj z Markom Švaro prepričljiv tudi v štafeti, saj sta z izidom 55:41 premagala Dejana Korošca in Tea Collorija. Potem ko se je disciplina natančnega zbijanja končala z delitvijo točk, je Hrast po zmagi štafete dosegel 15 točko, ki je bila že dovolj za končno zmago Kobjeglavcev in njihov nastop v finalu.
 


Tudi drugo polfinalno srečanje med Lokateks Trato in Luko Koper se je končalo predčasno, saj so si Ločani že pred zadnjimi klasičnimi igrami priigrali neulovljivih štirinajst točk, medtem ko so Koprčani dosegli le štiri. Tudi srečanje med Lokateks Trato in Luko Koper je bilo praktično odločeno že po uvodnih štirih igrah, po katerih so Ločani prešli v vodstvo z osmimi točkami prednosti. Ker sta se tako igri v hitrostnem kot v natančnem zbijanju  končali z delitvijo točk, je o končnem zmagovalcu polfinalne tekme med Lokateks Trato in Hrastom odločala štafeta, ki se je končala z izidom 50:33 za Ločane.

Polfinale  
Lokateks Trata - Luka Koper 14:4
Hrast - Krim 15:3
 
Finale
Lokateks Trata - Hrast (nedelja, ob 14. uri)

Članki iz rubrike