stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

db
db
0 09.03.2015 10:22:24

Lokateks Trata od pekla do raja

db
Balinarji Lokateks Trate so po dramatični zmagi nad Hrastom s 14:12, že drugo leto zapored osvojili naslov državnega prvaka in skupaj že svojega enajstega v samostojni Sloveniji.

A resnici na ljubo je v tokratno zmago Ločanov, po dobrih dveh urah poteka tekme verjel le malokdo, prav gotovo pa nobeden od skoraj petdesetih zvestih navijačev Hrasta, ki so se v Škofjo Loko pripeljali z avtobusom, opremljeni z več bobni in drugimi navijaškimi rekviziti.
 
Po uvodnih igrah so namreč Kobjeglavci povsem nepričakovano povedli z izidom 8:0, saj so dobili vse štiri klasične discipline, ki naj bi bile po predvidevanjih najmočnejše orožje domačinov, ki si točk v disciplinah hitrostnega in štafetnega zbijanja tako ali tako niso nadejali, saj so bili Kobjeglavci Anže Petrič, Martin Zdauc in Marko Švara v teh igrah skozi celotno prvenstvo prepričljivi in suvereni.
 
Potem, ko je Martin Zdouc po pričakovanju v prvi igri hitrostnega zbijanja zlahka premagal letošnjo okrepitev  Ločanov Matjaža Progarja kar s sedemnajstimi točkami razlike in so Kobjeglavci v igrah povedli z rezultatom 10:0, so tribune z navijači Ločanov onemele, medtem ko so na delu, ki so jih zasedali navijači Hrasta, zadoneli bobni in prvi vzkliki zmagoslavja.
 
In potem se je zgodilo. V drugi igri hitrostnega zbijanja je domačin Goran Vujanovič nepričakovano z izidom 42:38 premagal dotlej v ligaškem prvenstvu še nepremaganega slovenskega reprezentanta Anžeta Petriča in priboril prvi dve točki za domače. Prav ta zmaga pa se je kasneje izkazala za prelomnico v tekmi, saj je Ločane ohranila pri življenju in jim dala novih moči. Lokateks Trata  je namreč v tistem trenutku vstala kot feniks iz pepela.
 
Takoj zatem sta namreč obe igri natančnega zbijanja pripadli domačim. Damjan Sofronievski je premagal Petra Ravbarja z 12:10, Tadej Premru pa Klemna Sosiča z 18:9. Z zmago Anžeta Petriča in Marka Švare v štafeti so bili igralci Hrasta praktično na dosegu končnega uspeha, saj so v nadaljevanju v preostalih štirih igrah potrebovali samo še eno zmago. Temu cilju so tudi prilagodili razporeditev igralcev v zadnjih disciplinah. V ekipi Lokateks Trate prostora za kalkulacije ni bilo. Dobiti je bilo potrebno vse preostale igre.
 
In začetek v zadnjih igrah se je začel odvijati v prid domače ekipe. Dejan Koren v igri posamezno Klemnu Sosiču ni prepustil niti točke in mu je z rezultatom 13:0 zavezal kravato. Kmalu za Korenom sta končala igro dvojic tudi Tadej Premru in Matjaž Progar, ki sta odpravila Martina Zdouca in Rajka Kavčiča z izidom 13:2. Lokatekst Trata se je po dveh odigranih igrah približala Hrastu zgolj na dve točki zaostanka. Ko sta po odigranih osmih obratih dvojic v igri v krog slavila tudi Simon Možina in Miha Tomše proti Primožu Markočiču in Nejcu Žerjalu s 36:31, so Ločani po uvodnem zaostanku desetih točk rezultat izenačili na 12:12, na igrišču pa se je odvijala le še igra trojke. Gostje v postavi Marko Švara, Peter Ravbar in Dimitrij Marušič so na začetku povedli s tremi točkami razlike, nato pa so se Damjan Sofronievski, Goran Vujanovič in Alen Midžan približali gostom na zgolj točko razlike. Po menjavi Dejana Mlinarja z Alenom Midžanom je domača trojica prišla v vodstvo, ki ga ni več izpustila iz rok, čeprav se je gostom prav ob izteku igralnega časa ponudila priložnost, da bi rezultat izenačili, vendar Petru Ravbarju z zadnjo kroglo ni uspelo prevzeti punta. In Lokateks Trati je po katastrofalnem začetku uspel podvig, v katerega tudi sami niso več verjeli. Da so se iz pekla povzpeli do raja, so dojeli šele potem, ko so iz rok predsednika Balinarske zveze Slovenije Sandija Kofola in predsednika BK Lokateks Trata Bojana Budna prejeli  kolajne za prvo mesto in pokal za osvojeni naslov državnega prvaka.


 
Igralci Hrasta so skupaj s svojimi navijači zapuščali dvorano na Trati, sklonjenih glav, zavedajoč se, kakšno priložnost so zapravili v tokratnem srečanju proti Lokateks Trati, ki je na koncu zmagala srečno, vendar zasluženo, tako kot bi bila po prikazani igri, polni preobratov, povsem zaslužena tudi morebitna zmaga Hrasta.
 
Tako Lokateks Trata kot Hrast sta si z uvrstitvijo v finale državnega prvenstva zagotovila nastop v evropskem klubskem pokalu. Ločani se bodo kot državni prvaki uvrstili neposredno v četrtfinale, ki se začne maja, Hrast pa bo svoje evropsko tekmovanje začel že ob koncu aprila v dveh srečanjih kvalifikacij proti tretjeuvrščeni ekipi Hrvaške, ki pa v tem trenutku še ni znana.

 
Rezultat finala
Lokateks Trata - Hrast 14:12
 
Končni vrstni red
1. Lokateks Trata, 2. Hrast, 3. Krim. 4. Luka Koper, 5. Košana, 6. Antena Portorož, 7. Skala, 8. Planina Ribnikar AS

Članki iz rubrike