pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

zf
zf
0 03.07.2015 12:45:44

Novi balinarski selektor izbral igralke

zf
Slovenska ženska balinarska reprezentanca bo imela v letošnji sezoni najvažnejši izpit na evropskem prvenstvu, ki bo od 10. do 15. novembra v Saluzzu. V tem italijanskem mestu južno od Torina se bodo dekleta iz 13 držav borila za kolajne v vseh šestih disciplinah.

Kandidatke za našo reprezentanco bodo imele pred prvenstvom stare celine nekaj preglednih tekem na turnirjih. Prvi bo z mednarodno udeležbo v Rumi (Srbija) od 26. do 30.avgusta. Tam bo slovenske balinarke prvič vodil novi selektor Jure Rijavec, ki je na vročem stolčku zamenjal Milana Bozovičarja. Sežančan je že določil dve ekipi, ki bosta igrali na mednarodnem turnirju.

V A selekciji so Ana Vorih in Denis Vidmar (Krim) za igro dvojic, po dolgem času se v reprezentanco vrača Helena Ludvik, ki je članica novega evropskega prvaka Buttria iz Italije in bo igrala v klasični igri, Ano Tinta (Deskle) bo selektor preizkusil v hitrostnem zbijanju, Vorihova bo tekmovala še v natančnem.

V ekipi B so Tadeja Sodec (Krim) in Polona Zule (Kolektor Idrija) za igro dvojic, Sara Jenčič (Svoboda) za klasično igro, Nina Volčina (Kolektor Idrija) bo poslušala dosegati čim boljše izide v hitrostnem zbijanju, Sodčeva pa tudi v natančnem.


Na mednarodnem turnirju v Rumi, ki je tudi v koledarju mednarodne zveze FIB, naj bi nastopilo osem ekip.
 
PETRIČ IN KOZJEK ODSLEJ V ISTEM KLUBU
Velika večina slovenskih reprezentantov je doslej igrala za italijanske in hrvaške klube. Izjema je bil le Anže Petrič. V novi sezoni bo tudi Primorec zamenjal klubske barve. Dosedanji član slovenskega podprvaka Hrasta iz Kobjeglave se bo pridružil Juretu Kozjeku in Eriku Petriču v moštvu italijanskega člana serije A Borgoneseja.

Kot kaže pa se bo v Italijo podal še eden od naših reprezentantov Dejan Tonejc, ki je doslej zelo uspešno igral za Vargon iz Reke.

Članki iz rubrike