pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

(nt)
(nt)
0 21.07.2015 09:54:44

Prva kolajna na EP za slovenski twirling

nt
Od 6. do 12. julija 2015 je Mažoretna in twirling zveza Slovenije gostila WBTF evropsko prvenstvo v twirling športu, Eurotwirl 2015.

V športni dvorani Lukna (Ljudski vrt) se je za naslov evropskega prvaka v osmih kategorijah (Freestyle Junior Women, Freestyle Senior Women, Freestyle Junior Men, Freestyle Senior men, Par junior, Par Senior, Team in Group) potegovalo več kot 240 twirlerjev in twirlerk iz 15 evropskih držav (Francija, Anglija, Irska, Škotska, Italija, Nemčija, Švica, Norveška, Švedska, Nizozemska, Belgija, Španija, Hrvaška, Madžarska in Slovenija).

Slovensko reprezentanco je sestavljalo 15 tekmovalcev, med njimi kar 11 članic Twirling-mažoretnega društva Nova Gorica, po enega predstavnika pa so imeli klubi TMK5E Slovenska Bistrica, Twirling in mažoretni klub Komenda, Twirling mažoretni klub Brda in Mažoretni twirling in plesni klub Mace Cerknica. V zelo močni konkurenci, samo v kategoriji Freestyle Women je tekmovalo kar 47 juniork in 41 seniork, so tekmovalke Twirling-mažoretnega društva Nova Gorica dosegle odlične rezultate, saj so se kar šestkrat uvrstile v finale, in sicer v kategorijah Freestyle senior women, Freestyle junior women, Par senior, Par junior in Group.

V kategoriji Freestyle senior women je Živa Kovač z izrednim finalnim nastopom osvojila sedmo mesto, njena mlajša sestra Maša Kovač pa je bila deseta. V kategoriji Freestyle junior
je deseto mesto pripadlo Daši Harej. Par junior v sestavi Aneja Kodermac in Hana Česnik je osvojil peto mesto, paru senior v sestavi Živa in Maša Kovač pa se je za las izmuznila kolajna, pristal je na nehvaležnem četrtem mestu.


Kar ni uspelo senior paru je novogoriški skupini »Kleopatra & mumije« v sestavi Maša Kovač (v vlogi Kleopatre), v vlogi mumij pa Živa Kovač, Jana Zec, Daša Harej, Aneja Kodermac, Hana Česnik, Špela Rozman, Gaja Kompara, Sara Kobal in Sarah Merlak ter Sara Mavrič iz Twirling mažoretnega kluba Brda. Po polfinalihso bile celo na drugem mestu, v finalu pa pristale na končnem tretjem mestu. Velike zasluge za odlične uvrstitve Novogoričank gredo trenerki in koreografinji TMD Nova Gorica Živi Kovač.

Dosežki na evropskem prvenstvu WBTF Eurotwirl 2015 so zgodovinski ne samo zaradi prve osvojene kolajne za Slovenijo na evropskih prvenstvih v twiring športu, ampak tudi zaradi vseh ostalih finalnih uvrstitev, saj so to doslej najboljše slovenske uvrstitve v kategorijah Freestyle senior women, Par junior, Par Senior in Group. 

Sonja Sekirnik Cergonja (TMD Nova Gorica) je v kategoriji Freestyle senior zasedla 14. mesto Urška Štebe (TMK Komenda) v kategoriji Freestyle junior 34. mesto in Tim Udovič (Mace Cerknica) v kategoriji Freestyle senior deseto mesto. Eva Mlakar (TMK5E Slovenska Bistrica), ki je bila po kvalifikacijskem nastopu 13. v kategoriji Freestyle junior, pa je zaradi bolezni žal morala tekmovanje prekiniti.

Članki iz rubrike