pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

(sta)
(sta)
0 22.07.2015 18:58:36

Slalom na Ljubljanici

vszi
Ljubitelji kajakaštva bodo jutri naše najboljše in tudi nekaj dobrih tujcev lahko pozdravili na tekmi paralelnega slaloma na Ljubljanici.

Čeprav Ljubljana tokrat ne bo gostila svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah, v okviru katerega običajno poteka paralelni slalom kajakašev, bodo tudi letos svoje spretnosti v centru Ljubljane pokazali najboljši slovenski in tuji krotilci brzic. Jutri se bodo se bodo pomerili v paralelnem slalomu, prireditev se bo začela ob 16. uri.

Tekma paralelnega slaloma za nagrado mesta Ljubljana je v zadnjih letih stalnica, hkrati pa tudi posebnost, saj so z izjemo tega dogodka kajakaška tekmovanja v centru mesta izjemno redka. Slikovito mestno jedro z Ljubljanico in Plečnikovimi mojstrovinami nudi enkratno priložnost za organizacijo tekmovanja, česar se zavedajo tudi v Kajak kanu klubu Ljubljana, kjer že več let v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana prirejajo tekmovanje za nagrado mesta Ljubljana v paralelnem kajak-kanu slalomu.



V osrednjem kajakaškem delu organizatorji pričakujejo tekmovalce iz devetih držav, saj so trenutno prijavljeni predstavniki Francije, ZDA, Avstralije, Slovaške, Češke, Avstrije, Italije, Poljske in seveda Slovenije. Domačo vrsto bodo zastopali tudi slovenski reprezentanti, na čelu z aktualnim evropskim prvakom Benjaminom Savškom, dvakratnim svetovnim prvakom Petrom Kauzerjem, svetovnima prvakoma Luko Božičem in Sašem Taljatom, najboljšo slovensko kajakašico Uršo Kragelj in številnimi drugimi.

Na Ljubljanici se bodo pomerili tudi tekmovalci in tekmovalke v veslanju stoje (SUP), kjer se prav tako obeta mednarodna zasedba. Priložnost za dokazovanje bodo prav tako dobili prihodnji asi kajakaštva, saj bodo najmlajši nastopili na krožni tekmi pod ljubljanskimi mostovi. Poskrbljeno bo tudi za obiskovalce, ki bodo lahko preizkusili vožnjo v kajaku oziroma kanuju ali pa se preizkusili v veslanju stoje. Pred Hišo športa bo potekal glasbeni program, vrhunec pa bo predstavljal večerni finale pod žarometi, ki se bo začel ob 20.30.

Članki iz rubrike