franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

jz
jz
0 10.11.2015 10:21:53

Olimpijcu ponoči zastalo srce

vszi
Vrhunski šport zahteva svoj davek. Danes ponoči je v spanju umrl vrhunski francoski triatlonec Laurent Vidal.

31-letni Francoz je nastopil na dveh olimpijskih igrah in bil v Pekingu 2008 na 36. mestu, v Londonu 2012 pa je bil že na petem mestu. Vidal je imel že dolgo časa težave s srcem, saj je že lani enkrat padel v komo na plavalnem treningu, zbudil pa se je šele dva dneva kasneje. Včeraj je šel normalno v posteljo in legel k počitku, zjutraj pa so ga našli mrtvega in tudi reanimacija ni več pomagala.
V zadnjem času, po lanskem srčnem infarktu, je bil Vidal trener novozelandske triatlonke Andree Hewitt s katero sta bila tudi zaročena.


Vidalova družina in prijatelji so pretreseni, Vidal pa je bil poročna priča nekdanjemu novozelandskemu triatloncu Jamesu Elveryju, ki je ob pretresljivi novici povedal: "Šokirani smo ob tej novici. Govoril sem z Andreo, ki je tako pretresena, da se ne more zbrati. Trenutno je z Laurentovo družino in drug drugemu nudijo podporo, ki jo zdaj, v trenutkih globokega žalovanja, res potrebujejo. Laurent je bil vedno pozitivna osebnost. Zame je bil pravi navdih, tako kot še mnogim športnikom po svetu."
Vidal je imel doma kar v dveh mestih - v domačem Seteju v južni Franciji in novozelandskem Christchurch, od koder je doma Hewittova.

Značke: triatlon, zastoj-srca

Članki iz rubrike